Valgren jagter ny kontrakt: ’Han kan vælge og vrage’

Den danske rytter kunne godt være aktuel for QuickStep, indrømmer sportsdirektør Brian Holm.

Michael Valgren skal vælge, hvad fremtiden skal bringe, når hans kontrakt med Astana udløber. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der er ingen i international cykelsport, der ikke kender Michael Valgren. Efter søndagens sejr – karrierens største – i Amstel Gold Race er der næppe heller nogen, der ikke kunne bruge Valgren på deres hold. Danskeren har kontrakt med Astana sæsonen ud, men derefter er der ikke styr på fremtiden.

- Han har stærke kort på hånden. Han kan vælge og vrage mellem de fleste hold. Han skal tænke sig godt om, tænke på karrieren, og så kommer pengene jo med uanset hvad. Han må bruge sin mavefornemmelse, siger TV2 Norges ekspert, tidligere verdensmester Thor Hushovd, til DR.

Der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed, når Valgren skal bestemme sin fremtid. Én ting er pengene, men for danskeren betyder det også meget med kontinuitet og tryghed. Det kan han få, hvis han bliver hos Astana.

- Mine agenter er selvfølgelig i dialog med mange hold, men der er ikke noget konkret endnu, og jeg vil egentlig gerne blive. Jeg vil ikke skifte hold bare for at skifte, siger Michael Valgren.

- Det er fedt at være en loyal rytter, og det er nogle gange svært at vænne sig til nyt udstyr. Det er måske også derfor, vi havde en lidt svær sæson sidste år, hvor det hele var nyt. Kan jeg undgå at skifte hold, vil jeg gerne det. Men jeg holder selvfølgelig alle døre åbne.

Tid til kaffe med Valgren

Den profilerede danske rytter har med sejren i Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad samt en fjerdeplads i Flandern Rundt vist, at han er en markant skikkelse i forårets klassikerløb. Hos konkurrenten QuickStep er man netop specialister i den type løb, og holdets danske sportsdirektør, Brian Holm, ser et stort lys i Valgren.

- Den gode Valgren kunne været et emne for de fleste cykelhold i verden. Hvis han henvender sig, tror jeg, at de fleste godt kunne bruge en halv time på en kop kaffe med ham og diskutere kontrakt.

- Han er klassikerrytter, men kan faktisk også godt sidde med opad bakke, så han kunne godt være aktuel for et hold som QuickStep, men den lader jeg min chef tage sig af, siger Brian Holm til DR.

Næste opgave for Michael Valgren og Astana er onsdag, når der køres Fleche-Wallonne. Derefter gælder det søndag den sidste af de tre Ardenner-klassikere, Liege-Bastogne-Liege.

Facebook
Twitter