Verdens bedste kvinder støder sammen med Tour-feltet

Tirsdag skal ikke kun den første bjergetape i Tour de France køres, da også kvinderne kører endagsløbet La Course på noget af den samme rute.

Hollandske Annemiek van Vleuten vandt La Course sidste år. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Det er ikke kun Tour de France-rytterne, som skal over tirsdagens skrappe stigninger i Alperne. Også alle verdens bedste kvindelige cykelryttere kommer ud på ruten, hvor de skal have afgjort et af løbskalenderens mest prestigefyldte endagsløb.

La Course by Le Tour de France er det officielle navn, og det er en årlig begivenhed, hvor løbsarrangørerne bag herrenes Tour de France inviterer de kvindelige cykelryttere ind til at få lidt velfortjent opmærksomhed.

Årets udgave er den femte af slagsen. De tre første udgaver foregik på Champs-Élysées, hvor løbet blev kørt på sidstedagen af Tour de France kort før herrerne kom ind på den berømte boulevard.

Men sidste år besluttede man at lave to etaper, hvor kvinderne først kørte på Col d'Izoard-etapen og to dage senere kørte enkeltstart i Marseille ligesom herrerne.

- Der er rigtig mange tilskuere ude på ruten. Mange af dem er der, fordi mændene kommer forbi et par timer senere end os, men i morgen bliver en ret fed oplevelse, for generelt er det så fedt, når der er mange, glade tilskuere, som på bjergene hepper og motiverer en til at klemme det sidste ud af citronen, forklarer Cecilie Uttrup Ludwig, der er en af to danskere til start i morgen.

Ruten

Det er ikke 100 procent den samme rute, som herrerne og kvinderne skal ud på tirsdag. Løbene starter og slutter dog det samme sted i henholdsvis Annecy og Le Grand-Bornard.

Afslutningen er også en tro kopi af hinanden med de to voldsomme stigninger over Col de Romme og Col de la Colombiere, inden der venter en kort 14 kilometers nedkørsel til målstregen.

Cecilie Uttrup Ludwig er netop blevet nummer seks samlet i kvindernes hårdeste etapeløb Giro Rosa. Siden afslutningen søndag har hun brugt det meste af tiden på transport til Annecy med 700 kilometer i bil, og det kan mærkes i kroppen. Hun er dog alligevel en af dem, man skal holde øje med.

- Jeg glæder mig først og fremmest sindssygt meget. Det bliver virkelig en hård omgang i morgen, især fordi vi lige har afsluttet Giro Rosa. Der er masser af bjerge på menuen, og jeg er jo en lille bjergged, så det bliver forhåbentlig godt, forklarer hun.

- Jeg håber og tror på, at hvis alt går godt og heldet er med mig, så kan jeg sidde med i finalen. Forhåbentlig kan vi få fyret noget fyrværkeri af og kørt et godt cykelløb som hold, forklarer Cecilie Uttrup Ludwig.

Sådan ser La Course-ruten ud i år.

Dem skal man holde øje med

Danskerne

Cecilie Uttrup Ludwig, Cervelo-Bigla

Med sin samlede sjetteplads i det benhårde Giro Rosa er hun et rigtig godt bud på et topresultat. Hun har de seneste to uger vist, at hun hører til blandt verdens ti bedste i bjergene, og med de mange højdemeter på ruten, kan hun derfor vise sig frem.

Det primære mål vil dog umiddelbart være at bringe holdkaptajnen Ashleigh Moolman i position til at vinde løbet, men danskeren vil helt sikkert også få sine muligheder for at lave noget stort i de franske alper.

Marie Vilmann, Cervelo-Bigla

Hun har tidligere vist sig virkelig stærk så snart, at stigningsprocenterne kommer op i det kriminelle område, og derfor kommer hun også til at spille en vigtig rolle for både sin landsmandinde Cecilie Uttrup Ludwig, men også for sydafrikaneren Ashleigh Moolman.

Det har dog været en lang og hård kamp for hende at komme tilbage oven på en skadesplaget 2017-sæson, og indtil videre har hun været et stykke fra sit topniveau, men de berømte Tour de France-bjerge er det perfekte sted at ramme det igen.

Favoritterne

Annemiek van Vleuten, Mitchelton-Scott

Det er umuligt ikke at se hollænderen som den helt store favorit til at vinde La Course. Hun er ikke bare forsvarende vinder af løbet, men hun kommer også som den suveræne vinder af det netop afsluttede Giro Rosa, hvor hun vandt tre af de sidste fire etaper.

Ashleigh Moolman, Cervelo-Bigla

Den eneste reelle konkurrent til den ovenstående hollænder var danskernes holdkaptajn Ashleigh Moolman. På den skræmmende Monte Zoncolan-stigning i Giro Rosa angreb hun fra bunden, og selvom hun måtte tage til takke med en andenplads, så vidner det om, at hun er i sit livs form.

Anna van der Breggen, Boels-Dolmans

Det hollandske hold er berømt og berygtet for at være verdens klart bedste, men efter en skuffende Giro Rosa, hvor de stod i skyggen af flere hold, har de ringet den vildt stærke Anna van der Breggen op. Hun fravalgte at forsvare sin Giro Rosa-titel fra sidste år, men er dog forsvarende vinder af Flandern Rundt, Fleche-Wallonne, Liege-Bastogne-Liege samt olympisk mester.

Løbet kan ses på TV 2 tirsdag fra klokken 10.35, men du kan også følge op på alt, hvad der skete i det og i Tour de France på DR1 klokken 21.00 i AftenTour.

FacebookTwitter