Verdensmester trods DCU-krise: Vi har masser af opbakning

Mads Würtz Schmidt har stor opbakning fra cykel-Danmark trods de manglende penge hos DCU.

Mads Würtz Schmidt er ikke bekymret over situationen med DCU. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Danmarks Cykle Union meldte i dag ud til Ekstra Bladet, at hvis de danske U23- og juniorryttere vil deltage ved VM i Qatar i oktober, så må de selv finansiere turen, fordi DCU har ikke råd til det.

Den situation ærgrer selvfølgelig Mads Würtz Schmidt, der vandt VM i enkeltstart sidste år for U23-ryttere, men han får dog alligevel en økonomisk opbakning.

- Det er ærgerligt, at det står sådan til. Det kan vi ikke gøre så meget ved. Vi vil gerne køre VM, og jeg ved, at mit hold Virtu Pro gerne vil betale for mig, så for mig kommer det ikke til at betyde noget, men det er selvfølgelig ærgerligt, at DCU står i den situation, forklarer Mads Würtz Schmidt.

- Dem, som jeg har snakket med, skal ikke lægge noget ud selv fra egen lomme. Jeg har ikke snakket med så mange, men jeg tror dog ikke, at det kommer til at betyde, at der er nogen, som ikke kan komme med, siger den danske verdensmester.

Mads Würtz Schmidt, der også vandt VM i enkeltstart for juniorryttere, da det blev afholdt i København 2011, er egentlig slet ikke nervøs for opbakningen af de danske cykeltalenter.

- Når DCU ikke kan betale, så er det godt, at jeg har et hold, som tror på mig, og som vil finansiere mig og Kasper (Asgreen, red.), så jeg tænker ikke så meget over det. Der er masser i Danmark til at hjælpe os talenter på vejen, når det kniber lidt for DCU, forklarer han.

Mads Würtz Schmidt skal i næste sæson køre i de professionelle rækker, da han har skrevet kontrakt med Katusha.

Facebook
Twitter