Verdensmesteren Johansen: En trist dag for dansk cykelsport

Cykelrytteren Julius Johansen føler sig ret presset over, at han pludselig ikke har noget hold til næste år.

Julius Johansen skal finde sig et nyt hold at køre for. (Foto: Niels Westh © dr)

Det er ikke mange dage siden, Julius Johansen blev juniorverdensmester i cykling. Den 18-årige rytter havde regnet med, at hans første professionelle kontrakt skulle have været med Team Giant-Castelli næste år, men holdet har i dag drejet nøglen om, da man ikke har kunnet finde sponsorer.

- Det er en rigtig svær oplevelse at gå fra at være så glad til en så trist nyhed i dansk cykelsport. For mit vedkomne er jeg måske endnu mere glad for at være blevet verdensmester, for det gør muligvis min situation noget lettere, når man skal ud at finde et nyt hold, siger Julius Johansen til DR.

- Det er virkelig trist for dansk cykelsport. Jeg havde ikke skrevet en kontrakt inden, fordi jeg håbede på, at det her hold ville fortsatte. Jeg troede på det indtil for 10 minutter siden, siger han kort efter udmeldingen.

Ret presset

Julius Johansen har indtil nu kørt for et juniorhold på Roskilde-egnen, og det lå i kortene, at han fra næste sæson skulle være en del af Team Giant-Castelli, men sådan bliver det altså ikke. Trods sin titel som verdensmester kan det blive svært for Johansen at finde sig et hold.

- Det har været så fedt et hold at se på i år, og jeg kender rigtig mange af rytterne, der har kørt, og jeg har været fascineret af deres sammenhold. Det var et hold, jeg rigtig gerne ville ind på. Nu skal man til at finde andre alternativer og finde ud af, om der er nogle pladser tilbage på de andre danske hold.

- Jeg føler mig ret presset. Når der først er skrevet kontrakt med en rytter, kan de jo ikke løbe fra den. Jeg ved, at flere af de andre juniorryttere allerede har skrevet kontrakter. Det bliver svært, men jeg vil gøre mit for at få en god kontrakt næste år, siger Julius Johansen.

Team Giant-Castelli kører indeværende sæson færdig, inden man lukker ned. Holdet meddeler samtidig, at man vil gøre, hvad man kan for at finde nye hold til rytterne.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve