VIDEO 105-årig sætter vild verdensrekord: Jeg er ikke engang træt

I går satte han timerekorden i sin egen kategori. Navnet er Robert Marchand, alderen 105 år.

Han slog ikke sin egen timerekord på cyklen. Den blev sat for tre år siden i kategorien 100+ år, hvor Robert Marchand kørte 26,927 km på én time. Dengang var han også ’kun’ 102 år.

Den rekord slog han ikke i onsdags. Men til gengæld kørte nu 105-årige Robert Marchand 22,547 km på én time på Vélodrome National i Paris, og dermed satte han verdensrekord i kategorien 105+ år.

En kategori oprettet specielt for Marchand, og som han er den eneste rytter i, og som er godkendt af UCI.

- Det er ikke, fordi jeg venter på, at der kommer en konkurrent, sagde Robert Marchand til AP efter sin rekord.

Overvældet

Og selv om veteranen slog fast, at han ikke var i ligeså god form som da han var 102 år, var han alligevel overvældet og glad efter sin unikke præstation.

- Jeg er ikke engang træt. Jeg troede, at min ben ville gøre ondt, men det gør de ikke. Mine arme gør ondt, man skal vel have ondt et sted, sagde Marchand og fortsatte:

- Jeg er fuldstændigt overvældet over det her. At så mange mennesker er mødt op for at se mig er helt fantastisk, sagde Marchand, der ifølge hans læge godt kunne have gjort det bedre.

- Han kunne have været hurtigere, men han har begået en stor fejl. Han er stoppet med at spise kød i de seneste måneder i protest mod, hvordan dyr bliver behandlet. Hvis han begynder at spise kød igen og får flere muskler, kan han blive bedre, sagde lægen Veronique Billat.

Gør det igen

Marchand træner hver dag hjemme på sin motionscykel og cykler i de parisiske gader, når vejret tillader det. Og så spiser han masser af frugt og grøntsager, han ryger ikke og får en gang imellem et glas vin.

Han har i øvrigt allerede proklameret, at han vil forsøge at slå den rekord, hans satte i onsdags.

Den rigtige timerekord er sat af briten Bradley Wiggins, der kørte 54,526 km i 2015.

Facebook
Twitter