Video: Contador idømt to års karantæne

Bjarne Riis' stjernerytter Alberto Contador blev idømt to års karantæne den 6. februar. Han kan køre igen til august.

Den Internationale Cykelunion bekræfter, at Alberto Contador er blevet idømt to års karantæne i den langstrakte dopingsag mod Bjarne Riis' spanske stjernerytter.

- Det er en sørgelig dag for vores sport. Nogle vil se på dette som en sejr, men det er overhovedet ikke tilfældet. Der er ingen vindere, når det kommer til doping. Enhver sag - uanset dens karakteristika - er altid en sag for mange, siger præsidenten for UCI, Pat McQuaid.

Ifølge avisen Marca gælder Contadors karantæne fra 2010, og derfor kan han ikke stille op i Giro d'Italia og Tour de France i år. Ifølge Marca kan Contador køre løb igen den 5. august i år.

Marca skriver også, at sportsdomstolen ikke har kunnet bevise, at Alberto Contador indtog det forbudte stof clenbuterol med vilje, men man henviser til, at det er en idrætsudøvers ansvar at kunne redegøre for, hvordan stoffet er havnet i kroppen.

Bjarne Riis' helt store profil på Team Saxo Bank blev testet positiv for stoffet Clenbuterol under Touren i 2010, men har hele tiden hævdet, at han var blevet forgiftet af en bøf. Han blev oprindeligt frikendt af det spanske cykelforbund for et år siden, men sagen blev anket af den Internationale Cykelunion og antidoping-agenturet WADA til CAS.

Contador bliver ifølge Marca frataget sin Tour de France-sejr i 2010 - og formentlig også Giro d'Italia-sejren i 2011. Sejren ved Tour de France i 2010 går nu til Andy Schleck, der dengang kørte for Bjarne Riis' hold.

Ekspert: Riis i strid modvind

DR Sportens cykelekspert Alex Pedersen vurderer, at dagens dom er "det værst tænkelige, der kunne ske".

- Man skal ikke tage sorgerne på forskud, men det bliver en kæmpe stor udfordring for Bjarne, fordi han nærmest skal relancere og reorganisere sit hold rent ryttermæssigt, mens han skal forhandle nye kontrakter på plads, siger Alex Pedersen til DR Sporten.

 

Facebook
Twitter