VIDEO Cykelekspert: Riis vil vise, hvorfor han er mærkelig

Bjarne Riis vil i ny dokumentar ikke tale om doping, men vise danskerne, hvorfor han er så tilknappet, vurderer cykelekspert.

Vi ser ham med blanke øjne, på ferie med familien på Maldiverne og reflekterende over, hvorfor han endnu engang er gået ned med depression.

Riis lader os komme tæt på privatpersonen Bjarne i dokumentaren ''Riis Forfra', der bliver sendt på DR1 torsdag aften.

Cykelsports-journalist på BT, Rasmus Staghøj, har set dokumentaren og giver sit bud på, hvorfor den ellers tilknappede Bjarne Riis har valgt at lade journalisten Niels Christian Jung følge ham og familien i halvandet år.

- Danskerne skal forstå Bjarne Riis. Det er det, han gerne vil vise. At det er derfor, at han er så mærkelig, når han er på tv, siger Rasmus Staghøj til DR2 Morgen.

Hård barndom

Dokumentaren viser et mere nuanceret billede af Bjarne Riis, end der hidtil har været fremme, og seerne får for eksempel et indblik i, hvordan barndommen har tynget den tidligere cykelrytter, fortæller Rasmus Staghøj.

Bjarne Riis giver på flere områder udtryk for, at han har haft det hårdt, men det er ifølge Rasmus Staghøj ikke ensbetydende med, at vi skal have sympati med den stækkede ørn fra Herning:

- Det er Bjarne Riis, der græder ud, hvilket vi har set tidligere. Men vi skal ikke have ondt af ham, siger han og hentyder til, at Riis blandt andet har tjent store pengesummer som dopet cykelrytter.

Svarer udenom

Mens Riis i 2007 indrømmede, at han selv har været dopet i flere år, har han fortsat ikke svaret på anklagerne om, at der har været doping på hans tidligere cykelhold, og at han har opfordret sine ryttere til at dope sig.

Et konkret svar kommer der heller ikke i dokumentaren, og det savner BT's cykelsportsjournalist. Han har dog en forklaring på, hvorfor Riis ikke vil åbne sig op på det punkt.

- Antidoping Danmark er i gang med en undersøgelse, så længe den kører, vil Bjarne Riis ikke sige noget. Man kan også se i dokumentaren, at det hæmmer ham, at der er det her, som han ikke rigtigt kan tale om endnu, siger Rasmus Staghøj.

I videoen øverst i artiklen kan du se Rasmus Staghøj fortælle om Riis-dokumentaren og se klip fra den. Hele dokumentaren bliver sendt på DR1 torsdag aften 20.30.

Facebook
Twitter