VIDEO Cykeltræner vil skabe danske mirakler med psykologi og tørre tal

Rune Larsen er blevet en vigtig brik i arbejdet med at skabe triumfer for de danske cykelstjerner på Astana-holdet.

Danskerkolonien på det Kaskhiske World Tour-cykelhold, Astana, har fået tilknyttet sportsfysiologen Rune Larsen i bestræbelserne på at skabe toppræstationer. Ved hjælp af analyse af rytternes data og motiverende samtaler.

Grundlaget for Rune Larsens arbejde er, at hver rytter skal vurderes og behandles individuelt.

- Magnus Cort er en rytter, Valgren er en anden, Jesper Hansen er en tredje, og Jakob Fuglsang er en fjerde. Og de skal løses på forskellige måder. Både i forhold til træningstilgangen, men også i forhold til det psykologiske, forklarer Rune Larsen.

Motivende tal i søgelyset

Moderne cykelsport har udviklet sig til en højteknologisk affære, hvor rytternes fysiske målinger bliver vendt og drejet på kryds og tværs. Den del har Rune Larsen også styr på, men han lader ikke tallene stå alene. Det forklarer Astanas danske stjernerytter, Jakob Fuglsang.

-Han er en af de folk omkring mig, der tror allermest på mig, og som bliver ved med at sige til mig: du er en af de stærkeste i bjergene. Gå hjem og se etapen igen. Du er en af de stærkeste.

Cykeltræneren selv fastslår også, at tallene ikke indeholder de endegyldige svar.

-Selvom jeg kendte alles profiler, så ville jeg ikke kunne sige, om Jakob ville blive nummer ét eller nummer ti. For de er så utroligt tæt på hinanden. Det er ret små forskelle, der gør om man vinder Tour de France, eller om man ikke vinder Tour de France, konstaterer Rune Larsen.