VIDEO Dansk angreb i bjergene: Cecilie Uttrup avancerer til top seks i Giro Rosa

Cecilie Uttrup Ludwig har vist rigtig god form i Giro Rosa indtil videre, og det blev bekræftet på onsdagens bjergetape.

Der er ikke nogen tvivl om, at den kun 22-årige Cecilie Uttrup Ludwig har talent på en cykel, men onsdag blev det bekræftet, at det til tider rækker helt til at blandt sig med verdens bedste ryttere.

Hun blev nemlig her nummer 10 på den første hårde bjergetape og avancerer yderligere i klassementet, så hun nu er nummer seks. Der var endda også angreb fra hendes side i jagten efter den senere etapevinder Amanda Spratt.

Men danskeren blev kørt ind igen af de andre favoritter, og så kunne Spratt fra Mitchelton-Scott altså køre alene i mål og samtidig tage den lyserøde førertrøje. Etapevinderens holdkammerat Annemiek van Vleuten spurtede sig godt et halvt minut senere ind på andenpladsen, mens Cecilie Uttrup Ludwigs holdkammerat hos Cervelo-Bigla, Ashleigh Moolman, blev treer.

Danskeren kom ind i samme gruppe som de sekundære placeringer og er et minut og seks sekunder efter Spratt i den samlede stilling

Det italienske etapeløb, der er en pendant til mændenes Giro d’Italia, er det største etapeløb i kvindernes løbskalender med hele ti etaper, hvor flere af dem er yderst krævende på nogle af Italiens hårdeste stigninger.

Det var til gengæld en katastrofal dag for en af forhåndsfavoritterne. Hjemmebanehelten Elisa Longo Borghini tabte nemlig knap tre minutter til Spratt.

Rytterne får ikke lang tid til at hvile, da der allerede torsdag vil være en hård bjergenkeltstart, som vil rokere rundt i klassementet endnu mere. Man kan læse flere detaljer om løbet lige her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk