VIDEO Flot topplacering til Siggaard ved EM i cykling: ’Der sker noget hele tiden’

Christina Siggaard blev nummer seks ved EM i landevejscykling efter en spurt, hvor hun ikke var langt fra medaljerne.

De danske cykelkvinder havde den værst mulige optakt til EM i Glasgow, hvor to meldte afbud på grund af styrt, mens profilen Cecilie Uttrup Ludwig måtte trække sig på grund af træthed efter en hård sommer.

Og med den tidligere verdensmester Amalie Dideriksens satsning på banen frem for landevejen ved EM var det store pres på Christina Siggaard, da linjeløbet søndag skulle køres for at få et dansk topresultat.

Efter en flot fight på de skrappe stigninger i Glasgow fik hun da også kæmpet sig til at være en del af den afgørende massespurt, hvor hun fik kæmpet sig inde på et sjetteplads. Europamesteren blev italienske Marta Bastianelli foran hollandske Marianne Vos.

- Jeg synes, at det var en super fed rute. Det var hårdt derude, men det var det for alle sammen. Selvfølgelig vil man gerne i medaljerne. Det er det, vi går efter, men jeg er egentlig okay tilfreds med løbet i dag, siger Christina Siggaard.

- Selv halvvejs i løbet sad jeg ude på en bakke og tænkte, hvad det næste, der kom, ville være. Der sker noget hele tiden, og der går ikke mere end 400 meter, før der kommer et nyt sving med små stigninger hele tiden. Så det var et hårdt løb, hvor man skulle holde tungen lige i munden, forklarer hun.

Christina Siggaards livret er langt fra de stejle stigninger, mens hun modsat er skarp på de hurtige afslutninger. Derfor var der også muligheder for et rigtig godt resultat, da hun kom med favoritterne til spurten.

Holdkammeraten Pernille Mathiesen skulle dog have været der til at hjælpe, men hun var uheldig at blive syg i løbet af løbet og var der derfor ikke til sidst.

- Jeg skulle have siddet bedre i spurten. Nede i det sidste sving sidder jeg for langt tilbage. Havde jeg haft Pernille Mathiesen, så havde det helt klart hjulpet mig. Uden tvivl, siger Christina Siggaard.

Christina Siggaards største resultat i karrieren kom tidligere på året, hvor hun vandt det store endagsløb Omloop Het Nieuwsblad.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk