VIDEO Fra studenterkørsel til DM: Nu helliger verdensmester sig cyklingen

Amalie Dideriksen fejrede sin studentereksamen fredag, kørte DM lørdag og ser nu frem mod livet som professionel.

For de fleste unge mennesker, der i den forgangne uge har kørt rundt på ladet af lastbiler og fejret deres studentereksamen, har promillerne været høje.

Sådan var det ikke for Amalie Dideriksen, men sådan må det være, når man er 21 år, verdensmester og dagen efter skal køre DM.

Det blev i stedet til en amputeret fejring med klassekammeraterne for det ambitiøse cykeltalent, fortæller hun.

- Jeg valgte at tage på vogntur med min klasse. Noget af vejen i hvert fald. Indtil klokken syv, fortæller hun om sin ikke helt optimale forberedelse til DM i landevejscykling.

Efter mange års afsavn og bare to fester på fem års gymnasietid var det et bevidst uprofessionelt valg fra Boels-Dolmans-rytteren, der nu vil hellige sig cyklingen på fuld tid.

- Jeg valgte at køre med for at sætte et godt punktum og så se frem mod cyklingen fra nu af, fortæller Amalie Dideriksen, der havde taget sin studenterhue med til DM i Grindsted.

Cykling på fuld tid

Går alt som hun håber, så er det nu ikke fordi, der bliver brug for netop studenterhuen de næste mange år, hvor uddannelsen kommer til at bestå i pedaltramp og ikke læsning.

- Det har været min drøm de seneste par år at kunne fokusere 100 procent på cykling, siger Amalie Dideriksen.

Ved DM, der blev kørt lørdag, blev det dog ikke til en podieplacering for rytteren i den stribede verdensmestertrikot, men en mere beskeden sjetteplads.

Løbet blev vundet af Team VeloConcepts Camilla Møllebro.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter