VIDEO Luxembourgsk mester henter sejr i Liege - Fulgsang i top-ti

Bob Jungels tog alle på sengen, da han søndag vandt cykelklassikeren Liège-Bastogne-Liège. Den bedste dansker blev Jakob Fuglsang, der fik en 10. plads.

Bob Jungels vandt søndagens udgave af cykelklassikeren Liège-Bastogne-Liège, da han tog fusen på alle forhåndsfavoritterne i et taktisk låst løb.

Den 25-årige luxembourgske mester udnyttede til fulde, at ingen af forhåndsfavoritterne med 22 kilometer til mål fortsat havde gjort det mindste væsen af sig.

Først på dagens næstsidste stigning, Côte de la Roche-aux-Faucons, kom der lidt gang i løjerne, men de gik hurtigt i sig selv, og Jungels slog kontra og kom væk.

På den sidste stigning med seks kilometer til mål forsøge Jelle Vanendert at nå op, men det mislykkedes, og på målstregen var Quick-Step-rytteren Jungels 37 sekunder foran nummer to, Michael Woods.

Danske favoritter manglede det sidste Rytterne i årets Liège-Bastogne-Liège kørte over 258 kilometer i de bakkede Ardenner, hvor det går op og ned hele vejen, og de skulle over 11 små og stejle kategoriserede stigninger undervejs.

På forhånd var de største danske forhåbninger knyttet til Astana-duoen Jakob Fuglsang og Michael Valgren.

Hverken Tour de France-kaptajnen eller Amstel Gold Race-vinderen kom dog til at spille med om sejren.

Jakob Fuglsang kom ind på en tiendeplads, 39 sekunder efter vinderen.

Også topfavoritten Alejandro Valverde var helt fraværende i den absolutte finale, og den næststørste forhåndsfavorit, Julian Alaphilippe, tog en fjerdeplads.

Dansk islæt i front

Første dansker i fokus var 22-årige Casper Pedersen. Aqua Blue Sport-rytteren var med i det ni mand store udbrud, som stak af fra feltet efter små ti af de i alt 258 kilometer.

Som ventet holdt hverken han eller de øvrige udbryderne sig ude foran helt til finalen.

Liège-Bastogne-Liège kaldes også "La Doyenne" og regnes som cykelsportens fjerde af i alt fem monumenter.

Løbet blev kørt første gang i 1892 og afrunder både forårets klassikersæson og den såkaldte Ardenner-uge.

Ardenner-ugen består af løbene Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og altså løbet fra og til Liège.

De er i år vundet af Michael Valgren, Julian Alaphilippe og altså Bob Jungels.

Med klassikersæsonen vel overstået sætter det professionelle felt nu fokus på forberedelserne til årets store etapeløb, som indledes med Giro d'Italia i maj.

/ritzau/