VIDEO Mesteren slår til igen: Amalie Dideriksen snupper VM-bronze

Den forsvarende danske verdensmester veksler den regnbuefarvede trøje ud med en bronzemedalje

Den forsvarende verdensmester, Amalie Dideriksen, fik VM-bronze i kvindernes linjeløb i Bergen, hvor hollænderen Chantal Blaak tog guld.

Holland havde på papiret det stærkeste hold, og de orangeklædte hev også guldet hjem efter en flot indsats.

Blaak kørte alene over målstregen, mens Dideriksen var næsthurtigst i det lille hovedfelts spurt efterfølgende. Australieren Katrin Garfoot fik sølv.

Den første halvdel af det næsten 153 kilometer lange løb var ikke noget at skrive hjem om.

Samtlige nationer havde tydeligvis respekt for længden på løbet og den kuperede rute, så de store udspil blev det ikke til.

På den sidste halvdel åbnede løbet dog op. De hollandske favoritter spillede ud med Amy Pieters, som fik følgeskab af en australier og en brite.

Med 45 kilometer til mål viste Holland på ny styrke, da Lucinda Brand kørte frem til de tre udbrydere og gav dobbelt hollandsk tilstedeværelse i front. Samtidig sad det meste af holdet fortsat roligt fremme i feltet.

Danmark havde på det tidspunkt mistet Christina Siggaard og Trine Schmidt, som var udgået, men de rød-hvide farver var fortsat stærke nok til at træde i karakter.

Camilla Møllebro og Pernille Mathiesen fik kørt udbryderne ind, alt imens de danske kaptajner, Amalie Dideriksen og Cecilie Uttrup Ludwig, sad fint med i det decimerede hovedfelt.

På næstsidste tur over Laksebakken med omkring 30 kilometer til mål rykkede Hollands største stjerner Anna van der Breggen og Annemiek van Vleuten.

I den lille gruppe, som kom fri, sad også Cecilie Uttrup Ludwig.

Det kunne godt ligne en gruppe med potentiale til at holde hjem, men samarbejdet i fronten fungerede ikke optimalt, og det lille felt kom op igen.

På sidste tur på Laksebakken rykkede Van der Breggen og Van Vleuten igen, og de fik to andre med - men ikke Cecilie Uttrup Ludwig.

Hun endte i en forfølgergruppe, mens den lille favoritgruppe kom op til tre udbrydere. Her sad endnu en hollænder, Chantal Blaak.

Med tre folk blandt de syv forreste havde Holland alle muligheder for at spille ud, og det gjorde man. Blaak blev sendt afsted, og hende så de aldrig igen.

Til gengæld blev de seks øvrige opslugt af feltet, hvor Amalie Dideriksen tog sin anden VM-medalje efter guldet i Qatar sidste år.

Danmark er nu oppe på fem medaljer ved det igangværende VM, hvor målet var tre.

Søndag afsluttes VM med herrernes linjeløb.

/ritzau/

Facebook
Twitter