VIDEO Michael Valgren klar til Touren: Skal hjælpe Contador

Michael Valgren skal hjælpe Alberto Contador til Tour-triumf til sommer.

Michael Valgren havde ikke den bedste debut i Tour de France sidste år. Tinkoff-rytteren måtte udgå blot to dage inden løbets afslutning på grund af sygdom, men den 24-årige rytter får en ny chance til sommer.

Den sportslige ledelse på Tinkoff har igen givet Michael Valgren en central rolle i år med henblik på at køre årets Tour de France.

- Det er at hjælpe Alberto Contador til en sejr i Touren. Jeg ved, hvor motiveret han er, i og med at det formentlig er hans sidste sæson, og han vil gerne tilbage og vise, at han er den bedste, siger Michael Valgren og fortsætter:

- Han kørte måske et for hårdt program sidste år, og han vil gerne vise kritikerne, at han er, hvor han skal være, og det motiverer også mig til at gøre mit arbejde 110 procent, siger Valgren til DR.

Han understreger, at han skal være den hjælper, Alberto Contador kan sætte sin lid til, hvad angår det hårde arbejde i feltet.

- Ligesom sidste år skal jeg beskytte og slå til. Være jernhesten og være uopslidelig. Siger de hop, skal jeg spørge, hvor højt, siger Valgren, der peger på, at det for ham er en stor motivation, at Contador kører sin sidste sæson.

- Det er Albertos sidste sæson og at stå ved siden af ham i hans sidste sæson, hvor han virkelig er motiveret, det er også en kæmpe motivation for mig. Han er en så stor cykelrytter, og han har så meget at skulle have sagt i feltet, at kan han sige god for mig og sige, at jeg har været ham en god hjælper, vil det kunne få mig langt i min karriere, siger Valgren.

Hårdt at køre med Alberto

Michael Valgren, der er tidligere dansk mester og vinder af Post Danmark Rundt, har et program for denne sæson, der følger Alberto Contadors.

Og ligesom sidste år vil Valgren suge den sidste lærdom ud af sin ældre spanske holdkaptajn.

- Nu har jeg kørt på hold med ham i to år og har lært meget af at køre løb med ham. Det er hårdt at køre med ham, for man skal sidde foran hele tiden, være vågen, og der er intet, der er overladt til tilfældighederne, siger Valgren, der især har betragtet Contadors håndtering af alt dét, der foregår udenom cyklingen.

- Jeg er glad for, at jeg ikke er i hans sko, for der er rigtig meget presse omkring ham, og jeg ved ikke, om jeg ville kunne klare alt dét, der er, udenom cykling. Han kører meget i Sydspanien, hvor han er en kæmpe stjerne, men han er god til at skelne mellem selve cyklingen og så hans fans. Det er noget, jeg kan lære noget af, for det var jeg dårlig til ved sidste års Tour, siger Valgren.

Sidste års skuffelse i Tour de France er glemt, og med et års mere erfaring i cykeltasken, mener Valgren, at han er bedre rustet til dette års strabadser.

- Jeg er blevet et år ældre, allerede nu har jeg flere kilometer i benene, og mit bundniveau løfter sig bare hvert år, og på den måde kommer man ”nemmere” igennem de store Tours, fordi man har kørt flere af dem og næsten et helt Tour de France. Det giver noget ballast, siger han.

- Nu ved jeg også, hvor meget der er udenom med presse og med familie, som var dernede sidste år. Det skal jeg nok være bedre til at lægge en dæmper på, for jeg var ikke stærk nok til at kunne det hele. Jeg var ikke Supermand, desværre, siger Valgren.

Den officielle udtagelse til Tour de France er først i juni.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve