VIDEO: Så er turen slut for Brian Vandborg

I sommer deltog han i sin fjerde Tour de France, men nu bliver cyklen hængt op på væggen.

Brian Vandborg har valgt at stoppe sin karriere som professionel cykelrytter.

- Tak følgere, tak cykelverden. Det har været 10 fantastiske år. Nu er det de unges tur til at glimte. #thankyouandgoodbye, sådan skrev Brian Vandborg på sin Twitter-profil omkring ved totiden i nat.

Den 32-årige rytter var med på Cannondales Tour de France-hold i år, men det er ikke lykkedes at få en ny kontrakt med det italienske hold eller et andet mandskab.

- Jeg har i et stykke tid gået med tanken om, at der måske kun var et eller to år tilbage i mig, og så er jeg blevet hjulpet på vej til at stoppe, fordi det har været så svært at finde en ny kontrakt i år, siger han til bt.dk. 

Karrieren som professionel cykelrytter begyndte tilbage i 2004, hvor han kørte for Bjarne Riis' Team CSC. Han skiftede til det amerikanske Discovery Channel-mandskab i 2007, hvorefter han tog to år for Liquigas.

I 2011 vendte han tilbage til Saxo Bank-Sungard, mens han i 2012 to en tørn for det mindre SpiderTech-C10-mandskab, inden han altså sluttede sig til Cannondale, som er det nye sponsornavn for det tidligere Liquigas-mandskab.

Det er blevet til fire rundture i Tour de France - to for Liquigas i 2009-2010, med Bjarne Riis & co. i 2011 og så en tur mere i år.

I år blev han dansk mester på enkeltstartcyklen. Den titel tog han også i 2006, og det år sluttede han lige ved siden af podiet ved VM i Salzburg.

Facebook
Twitter