VIDEO Skuffet Trine Schmidt efter finale i udskilningsløb: 'Jeg sov i timen'

Trine Schmidt mener blandt andet, at hun manglede erfaring og rundsave på albuerne i kvindernes EM-finale.

Den danske cykelrytter Trine Schmidt måtte tage til takke med en 10.-plads, da der søndag blev kørt EM-finale i kvindernes udskilningsløb.

Danskeren så ellers ud til at have overskud og være godt kørende, da hun pludselig kom til at ligge bagerst, mens feltet passerede stregen, og derfor blev elimineret.

Grunden til udskilningen skal findes hos rytteren selv, fortæller en tydeligt skuffet Trine Schmidt efter løbet.

- Jeg var faktisk ikke engang klar over, at jeg blev udskilt, så det var sådan lidt ”Hvad fanden – hvad skete der lige der?”, så det var jeg ret bitter over.

- Jeg troede egentlig, at jeg havde meget godt styr på det, men jeg røg i svinget. Der manglede lidt rutine, erfaring og måske lidt skarpere rundsave på albuerne, siger Trine Schmidt, der erkender, at hun "sov i timen".

- Udskilningsløb er ikke min stærkeste side, så det er virkelig noget, jeg forsøger at forbedre mig i, og det er et løb, hvor man skal have rundsave på albuerne. Det gik egentlig også meget godt i begyndelsen. Jeg fik brugt mine albuer, og jeg koncentrerede mig om at komme fremad.

- Men da der så kun var de der ti ryttere tilbage, så ved jeg ikke, hvad der skete. Jeg må have sovet i timen, for jeg blev lukket af på ydersiden, og så kom de bare bagfra, siger danskeren.

Fredag blev Trine Schmidt nummer seks i disciplinen scratch, som hun var forsvarende europamester i, og dermed er EM - næsten - forbi for rytteren.

- Nu skal jeg hjem og slappe lidt af, og så skal jeg se lidt cykelløb på landevej, som bliver kørt af kvinderne om lidt. Og så er jeg reserve til parløbet på tirsdag, så det skal jeg holde mig klar til, hvis det bliver nødvendigt.

Tirsdag kører det danske par bestående af Amalie Dideriksen og Julie Leth parløb, hvor de er gode kandidater til at tage medaljer.

Facebook
Twitter