VIDEO Stortalent vinder DM-guld i landevejscykling

Trek-rytteren Mads Pedersen var hurtigst, da det danske mesterskab skulle afgøres i Grindsted.

Talentfulde Mads Pedersen (Trek) har skabt et foreløbigt højdepunkt i en succesfuld debutsæson som professionel cykelrytter.

Det 21-årige stortalent kan nu kalde sig danmarksmester på landevej, efter at han satte fire rivaler til vægs i den afsluttende spurt i Grindsted.

Mads Pedersen stillede op uden holdkammerater i DM-løbet, men formåede alligevel at placere sig rigtigt og komme med i det afgørende udbrud.

Nicolai Brøchner (Riwal) blev nummer to, mens den forsvarende mester, Alexander Kamp (Veloconcept), denne gang måtte nøjes med tredjepladsen.

I slutfasen var Mads Pedersen kølig nok til at lade de andre lukke hullerne, mens han selv sparede på kræfterne.

Angreb fra Juul-Jensen

Christopher Juul-Jensen forsøgte gentagne gange på de sidste 15 kilometer at komme alene væk fra gruppen på i alt seks ryttere, og oftest var det Alexander Kamp, som blev nødt til at lukke hullet.

Riwal, der havde Nicolai Brøchner og den unge nyslåede student Andreas Stokbro Nielsen, med i udbruddet, formåede ikke at udnytte overtallet.

Stokbro gjorde et flot stykke arbejde med at hjælpe Brøchner, som ville være hurtigst i en spurt. Selv faldt Stokbro fra på den sidste kilometer før målstregen.

Den sidste rytter i seksmandsgruppen var Mathias Krigbaum (Coloquick-Cult), men havde det svært i det taktiske spil i slutfasen, hvor han også lukkede flere huller og kæmpede for at følge med til slut.

Mads Pedersen så ud til at have det glimrende alene, og i spurten var han bare stærkere end rivalerne, der havde brugt alt for mange kræfter.

Forhåndsfavoritter som Michael Valgren (Astana), Matti Breschel (Astana), Michael Mørkøv (Katusha) og Magnus Cort (Orica) kom ikke med i det afgørende udbrud og var derfor ikke med i kampen om DM-titlen i år.

Resultatet af DM i linjeløb for mænd, afviklet i Grindsted

1. Mads Pedersen, Trek, 5.07.31 timer, 2. Nicolai Brøchner, Riwal, samme tid, 3. Alexander Kamp, Veloconcept, s.t., 4. Mathias Kriegbaum, ColoQuick - Cult, s.t., 5. Christopher Juul-Jensen, Orica, 2 sekunder efter, 6. Andreas Stokbro, Riwal, 10, 7. Lasse Norman, Aqua Blue Sport, 1.07 minut efter, 8. Rune Almindsø, ColoQuick - Cult, 1.14, 9. Andreas Kron, Riwal, 1.15, 10. Troels Vinther, Riwal, samme tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter