VIDEO Topplacering til Pernille Mathiesen i hollandsk EM-triumf

Pernille Mathiesen viste ved EM i enkeltstart, at hendes talent også rækker til at være blandt de bedste i Europa.

Pernille Mathiesen har først vist, at hun er et blomstrende talent i dansk cykling, og dag viste hun også, at hun hører til blandt de bedste i Europa på enkeltstarten.

Europamesteren blev for tredje år i træk hollandske Ellen van Dijk, der slog sin landskvinde Anna van der Breggen med sølle to sekunder, men Pernille Mathiesen sluttede to minutter og ni sekunder efter den vindende hollænder.

Det er ifølge resultatlisten nok til en sjetteplads, men der er stadig stor forvirring om tiderne, da russeren Anastasiia Pliaskina på fjerdepladsen var markant langsommere på de to mellemtider, og derfor kan der være tale om en fejl i tidsmålingen på målstregen.

Skulle det være tilfældet vil Pernille Mathiesen blive rykket op på en femteplads.

- En top fem-placering ved hendes første elite-mesterskab er virkelig godt. Hun viser, at hun har et stort potentiale på enkeltstarten. Jeg glæder mig til at se hende til VM og hvor højt, hun kan slutte der, siger den danske landstræner Catherine Marsal.

Sidste år blev Pernille Mathiesen, der til daglig kører for Team Sunweb, europamester i både linjeløbet og på enkeltstarten for U23-ryttere.

- Jeg er meget tilfreds med mit resultat her. Jeg er trods alt kun 20 år gammel, så at blive nummer seks blandt eliterytterne er jeg meget tilfreds med. Det giver gode forhåbninger for fremtiden.

Rikke Lønne var den anden dansker, som deltog i enkeltstarten onsdag. Hun sluttede som nummer 13 tre minutter efter Ellen van Dijk.

Facebook
Twitter