Vild sejr: Valgren vinder Omloop Het Nieuwsblad

I et hårdt udskilningsløb kom danskeren først over stregen i løbet, som er en miniudgave af Flandern Rundt.

  • Michael Valgren kører alene i mål som vinder af Omloop Het Nieuwsblad. AFP PHOTO / BELGA / YORICK JANSENS / Belgium OUT (Foto: YORICK JANSENS © Scanpix)
  • Michael Valgren og Christina Siggaard efter deres sejre i Omloop Het Niewsblad. Privatfoto (Foto: PRIVAT)
1 / 2

Den danske cykelrytter Michael Valgren (Astana) vandt lørdag årets første europæiske World Tour-løb i cykling, da han efter 196 kilometer fra Gent til Ninove krydsede målstregen som vinder af Omloop Het Nieuwsblad.

Afgørelsen faldt fra en frontgruppe med 12 ryttere, hvor flere af forhåndsfavoritterne sad med.

Michael Valgren slog et stort hul med omkring halvanden kilometer til mål og holdt hele vejen ind til en stor triumf.

Løbet markerer starten på en periode med flere historisk vigtige løb i Europa og åbner som sådan også den belgiske klassikersæson.

Rutemæssigt er Omloop Het Niewsblad en miniudgave af Flandern Rundt med passage af mange af de hellingen - korte stejle stigninger - og pavéer, som definerer så mange af de belgiske forårsløb.

Dobbelt dansk triumf

Michael Valgren var ikke den eneste dansker, der sejrede lørdag eftermiddag. Også Christina Siggaard tog sejren i Omloop.

Danskeren, der kører for Bjarne Riis’ cykelhold Team Virtu Cycling Women, var hurtigst af alle i spurten, da en lille gruppe kom samlet til målet i Belgien efter de 122 kilometer på cyklen.

Efter præmieoverrækkelserne fik Michael Valgren og Christina Siggaard taget et ægte, dansk vinderportræt.

/ritzau/

FacebookTwitter