Vingegaard forsvarer førertrøjen i Frankrig - tysk udbryder tager etapesejren

Den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard fører fortsat det franske etapeløb Critérium du Daphiné.

Jonas Vingegaard er fortsat i den gule førertrøje i Critérium du Dauphiné. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

Jonas Vingegaard gik ind til dagens etape med et forspring på et minut og 10 sekunder til nærmeste forfølger.

Efter fredagens sjette etape er der status quo i toppen af klassementet.

Vingegaard krydsede målstregen sammen med de øvrige klassementsfavoritter, mens etapevinderen skulle findes blandt udbryderne.

På etapens afslutning bød de sidste syv kilometer på tre kategori 3-stigninger. Her kørte de tre udbryderere Mathieu Burgaudeau, Georg Zimmermann og Jonathan Castroviejo først ind på afslutningen med et forspring på et halvt minut ned til en gruppe på fire ryttere og 1 minut og 40 sekunder ned til Vingegaard og feltet.

Ret hurtigt stod det klart, at vinderen skulle findes blandt de tre forreste.

Med knap to kilometer til stregen stak tyske Georg Zimmermann afsted og fandt et tråd, de andre ikke kunne følge til at begynde med. Burgaudeau fik dog op til tyskeren, men på de sidste meter var Zimmermann stærkest og tog etapesejren.

Georg Zimmermann fra holdet Intermarche-Circus-Wanty var hurtigst på de sidste meter af sjette etape. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)

- For at være ærlig kan jeg ikke tro det, lød det fra 25-årige Zimmermann i vinderinterviewet.

Franske Mathieu Burgaudeau kan dog trøste sig med, at han er ny mand i løbets prikkede bjergtrøje.

Vingegaard med sent angreb

Mens kameraerne fokuserede på målstregen og Zimmermann, forsøgte Vingegaard at trykke de øvrige konkurrenter på maven på etapens sidste stigning.

Danskeren lykkedes dog ikke med at sætte nogle af konkurrenterne til den endelige sejr, og de fulgtes allesammen ad hen over målstregen.

- Jeg forsøgte. Den sidste stigning var ikke hård nok til at gøre en forskel, siger Vingegaard i det officielle interview efter etapen.

Derfor er der intet nyt under solen i det samlede klassement.

Danske Mikkel Bjerg knoklede på den sidste stigning og lykkedes akkurat med at holde norske Tobias Halland Johannessen bag sig i kampen om den hvide ungdomstrøje. Bjerg fører nu ungdomskonkurrencen med to sekunder ned til nordmanden.

Jonas Vingegaard nappede torsdag den gule førertrøje fra netop Mikkel Bjerg, da den danske Jumbo Visma-kaptajn angreb på den sidste stigning og kørte solo i mål.

Der resterer nu to etaper af årets Critérium du Dauphiné. Både lørdag og søndag byder på bjergetaper, og lørdagens etape er løbets hårdeste, hvor rytterne blandt andet skal over den 25 kilometer lange stigning på Col de la Madeleine.

- Jeg håber på at gå efter en etapesejr. I morgen er nok den dag, der passer mig bedst, så jeg ser virkelig frem til i morgen, siger Jonas Vingegaard.

Jonas Vingegaard i gult og holdkammeraten Christophe Laporte i løbets grønne pointtrøje før dagens etape. (Foto: © ANNE-CHRISTINE POUJOULAT, Ritzau Scanpix)