Vingegaard vil ikke være Netflix-stjerne: 'Men det er nok det, der kommer til at ske'

Jonas Vingegaard kører lørdag det prestigefyldte endagsløb Lombardiet Rundt.

Vingegaard øver sig på berømmelsen og gør sig klar til at blive Netflix-stjerne (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Efter karrierens største triumf forlod familien Vingegaard ikke huset i Glyngøre i en uge.

Hvorfor?

Fordi opmærksomheden omkring Jonas Vingegaard var enorm efter sommerens overbevisende Tour de France-triumf.

- Vi gik ikke ud af døren af frygt for det (henvendelser om autografer, red.). Derefter har det egentlig været okay, siger Jonas Vingegaard til DR Sporten.

Lørdag skal Vingegaard køre Lombardiet Rundt. Et af verdens største og mest prestigefyldte endagsløb. Og den beskedne dansker kan godt mærke, at opmærksomheden om hans person er eksploderet.

Den 25-årige cykelrytter fra Hillerslev blev med Tour-sejren i sommer en ny dansk verdensstjerne. Og han blev efterfølgende fejret på behørig vis på Københavns Rådhus og derefter i Glyngøre.

På de nordjyske kanter hilser de som vanligt, men når han besøger større danske byer eller rejser til udlandet, vokser begejstringen over cykelstjernen og henvendelserne bliver flere.

- Vi har lige været i Spanien i tre uger, og der valgte jeg et par gange at tage solbriller på.

Og nej, det var ikke udelukkende på grund af et øget antal soltimer. Det var også et forsøg på at forblive anonym på familieferien.

Anderledes svært har det dog været at skjule sig på de sociale medier.

  • Jonas Vingegaard hilser på den fremmødte folkemængde, der fejrede ham foran Københavns Rådhus. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
  • Jonas Vingegaards kæreste Trine Marie Hansen styrer hans sociale medier. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Bliv hjemme, og pas din datter

Jonas Vingegaard har engang haft en profil på Instagram, men har siden slettet appen fra sin telefon. For meget spildtid, lyder forklaringen.

Nordjyden har dog stadig en profil på andre sociale medier, som bestyres af hans kæreste, Trine Marie Hansen. Jonas Vingegaard følger hverken med i, hvordan hans opslag præsterer eller hvor mange nye følgere, der i stigende grad hægter sig på hans profil.

Han har dog ikke kunnet undgå at læse en smule med på de mange henvendelser, som strømmer ind. Flere er positive. Men nogle er også det modsatte.

For eksempel var der debat om, hvorvidt det var en god ide eller ej, da Jonas Vingegaard meddelte, at han ikke deltog i VM i landevejscykling i Australien i september.

- Det rør mig ikke rigtigt. Nogle gange må du være ligeglad med, hvad folk tænker om dig. Der er mange, som har en holdning til, hvad du burde gøre, og hvad du burde lade være med, siger han.

- Hvis hensigten er god, kan man lytte til det, men hvis det bare er kritik for kritikkens skyld, kan det være ligegyldigt.

Helt ligegyldigt er det dog ikke, når kommentarerne får personlig karakter. I slipstrømmen på Tour de France-euforien var der en person, der skrev, at Jonas Vingegaards kæreste burde blive hjemme og passe parrets datter i stedet for at rejse med Jonas Vingegaard til fejringen i Paris.

- Det er træls, at hun får sådan en besked, men det er én person ud af mange, som skriver sådan, så det rør os ikke. Den slags må du vende blikket fra. Og jeg ved, at hun er den bedste mor i hele verden, siger Jonas Vingegaard.

Som vinder af Tour de France 2022 stjæler Jonas Vingegaard med al sandsynlighed rampelyset i Netflix-serien om det franske cykelløb. (Foto: © Belga, POOL LUCA BETTINI/Belga)

Netflix-stjerne eller deltager i Den Store Bagedyst?

Cykelstjernen er ikke ene om at være et kendt ansigt i Danmark. Svigermor Rosa Kildahl blev populær efter sin deltagelse i DR's tv-program 'Den Store Bagedyst' - ikke at det betyder, man skal regne med at se Jonas Vingegaard i den slags programmer.

- Når jeg er færdig med min karriere, tror jeg, at jeg holder et lowkey liv. De kan lige så godt give op (med invitationerne, red.), for det kommer ikke til at ske, siger han og griner.

Jonas Vingegaard nøjes i stedet med at se programmer som Nybyggerne, Løvens Hule og - som han kalder det - kærlighedsprogrammet 'Gift Ved Første Blik'.

Han går dog ikke fri for at være hovedpersonen i mindst ét program, som med al sandsynlighed kommer til at vække international interesse.

Streamingtjenesten Netflix var med under sommerens Tour de France og arbejder på en dokumentarserie, der er klar i løbet af næste år.

Glæder du dig til at være tv-stjerne i sådan en serie?

- Nja, det behøver jeg nu ikke. Men det er nok det, der kommer til at ske, men ja.., siger Jonas Vingegaard og trækker på skuldrene.

Så vil han hellere koncentrere sig om at blive klar til 2023-udgaven af Tour de France. Til den tid har han atter ambitioner om at slutte på førstepladsen, understreger han.

Lørdag deltager Jonas Vingegaard i løbet Lombardiet rundt. Du kan følge med i på dr.dk og på Kanal 6.