Vingegaards holdkammerat er snublende tæt på Vuelta-triumf efter hollandsk etapesejr

Wout Poels vandt 20. etape af Vuelta a Espana, mens Sepp Kuss fortsat ligner den samlede vinder.

Sepp Kuss i den røde førertrøje kører over målstregen flankeret af Jonas Vingegaard (tv) og Primoz Roglic. (Foto: © OSCAR DEL POZO, Ritzau Scanpix)

Der måtte målfoto til for at finde lørdagens hurtigste cykelrytter i Vuelta a Espana, men navnet på den samlede vinder stod på forhånd skåret i granit.

For 10 minutter efter, at hollandske Wout Poels krydsede målstregen som den første, kom herren i den røde førertrøje, Sepp Kuss, sikkert i mål.

Han var godt pakket ind af den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard, der i Spanien har konverteret sin titel som holdkaptajn til luksushjælper for den 29-årige amerikaner.

Den 26-årige vinder af Tour de France er dog ikke for fin til at være glad på Sepp Kuss' vegne.

- Det er helt fantastisk og svært at sætte ord på. Jeg er glad for, at vi slutter som nummer ét, to og tre, men endnu mere glad for, at Sepp vinder, siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport.

Sepp Kuss ønskes tillykke med den samlede sejr. (Foto: © OSCAR DEL POZO, Ritzau Scanpix)

Ja, faktisk cyklede Sepp Kuss over målstregen arm i arm med Jumbo-Visma-kollegaerne Jonas Vingegaard og Primoz Roglic, der er henholdsvis nummer to og tre i Vuelta a Espana. Hollændernes dominans kommer bag på dem selv, forklarer Jonas Vingegaard.

- Det havde vi overhovedet ikke forventet, inden vi tog til Vueltaen. Det er mange år siden, det sidste er sket (at et hold sidder på top-3, red.), og jeg ved ikke, om det nogensinde sker igen, siger han til TV 2 Sport.

Sejren er endnu ikke formelt i hus, men med kys og kram signalerede det hollandske mandskab, at der skal ske meget, hvis ikke Sepp Kuss kan lade sig hylde som samlet vinder i Madrid, når sidste etape er afviklet søndag eftermiddag.

Amerikaneren har 17 sekunder ned til Jonas Vingegaard på andenpladsen og et minut og otte sekunder ned til Primoz Roglic på tredjepladsen. Den er så godt som hjemme, erkendte Sepp Kuss i et efterfølgende interview.

- Det var et helt særligt øjeblik at kunne slappe så meget af på den sidste kilometer med mine to holdkammerater, siger Sepp Kuss.

Hollandske Wout Poels (th.) vandt 20. etape, der ikke lavede nogen ravage i toppen af Vueltaens klassement. (Foto: © OSCAR DEL POZO, Ritzau Scanpix)

20. etape bød på ti kategori 3-stigninger, hvilket gav anledning til, at 30 ryttere udså sig lørdagen som en fin mulighed for et udbrud.

Sidste års vinder, Remco Evenepoel, stak af sted i forsøget på at nappe sin fjerde etapesejr, mens danske Andreas Kron ligeledes var med i kampen om at komme først.

Efterhånden som målstregen nærmede sig, blev udbruddet sprængt i stumper og stykker, og på sidste stigning blev Remco Evenepoel i første omgang sat af, da Wout Pouls accelererede.

Den 35-årige hollænder åbnede spurten tidligt og fik slået et lille hul, som akkurat rakte til sejr, selvom Evenepoel halede ind og slutteligt kastede cyklen over stregen.

Jumbo-Visma havde ikke gjort meget for at hale dagens vinder tilbage til feltet, men havde det fint med at være i kontrol 10 minutter efter. Ingen udfordrede hollænderne, der sad tungt på podiet inden weekendens afsluttende etaper.

Ganske symbolsk besluttede nummer ét, to og tre, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard og Primoz Roglic, sig da også for at cykle side om side over målstregen, hvorefter jublen kunne bryde løs.

21. og sidste etape af Vuelta a Espana køres søndag fra klokken 17.05 og kan ses på TV 2 Sport.