VM-sølv til Breschel i 2010

Matti Breschel hentede VM-sølv i Melbourne i 2010. Se indslaget fra VM her.

Thor Hushovd vandt VM i landevejscykling i Australien foran Matti Breschel (Foto: Brandon Malone © Scanpix)

Norske Thor Hushovd vandt VM i landevejscykling i Australien.

Matti Breschel gav ham kamp til stregen og blev nummer to. Australske Allan Davis blev treer.

En gruppe på ca. 20 ryttere kom samlet til mål efter 260 kilometer, og her sad udover Matti Breschel også Chris Anker Sørensen og Anders Lund, som forberedte spurten perfekt for den danske VM-kaptajn.

Breschel trådte til med alt hvad han havde, men på de sidste meter blev han overhalet af Thor Hushovd, som dermed vandt  sin første VM-titel.

Sølvmedaljen til Matti Breschel var et skridt op i forhold til VM-bronzen fra 2008, og næste år må motivationen for guld være endnu større, når VM køres omkring København.

Men Breschel hoppede på ingen måde rundt af glæde over sin VM-sølvmedalje.

- Jeg er sgu ærgerlig. Jeg er skuffet. Når man kører for sejren, så er det ikke sjovt at blive nummer to, siger Matti Breschel til Ritzau.

Danskeren blev for to år siden nummer tre ved VM i Varese, så det er ikke første gang, at han oplever fornemmelsen af at være lige ved.

- Havde du spurgt mig for tre år siden, hvordan jeg ville have haft det med en VM-sølvmedalje, så havde jeg nok sagt, at jeg ville være superlykkelig for sådan et resultat, og det bliver jeg nok også en gang. Men lige nu er jeg skuffet.

Breschel har efterhånden lært, hvordan man kører et godt VM-løb - og også denne gang viste han sig iskold over de 260 kilometer.

Først på sidste omgang stak han snuden frem, og måske stak han den endda lidt for tidligt frem, da han på den hårdeste af rundstrækningens sidste bakker forsøgte at gå med i en gruppe, der jagtede belgiske Philippe Gilbert.

- Jeg prøvede at køre med i et udbrud, og der brugte jeg måske lidt dumme kræfter, lyder hans egen vurdering af situationen.

Han åbnede selv spurten, men måtte se Thor Hushovd blæse forbi på de sidste meter og vinde med en cykellængde.

- Thor var stærkere, han slog mig i en regulær spurt, og som jeg ser det, så var der ikke noget, vi kunne have gjort anderledes der, konstaterer Matti Breschel.

Han får efter alt at dømme en ny god chance for at blive verdensmester næste år, når der køres VM i Rudersdal Kommune nord for København på en rute, der ligger rigtig godt til danskeren.

Facebook
Twitter