Voldsomt styrt overskygger polsk etapeløb: Holdchef kalder det kriminelt

Fabio Jakobsen styrtede voldsomt på første etape af Polen Rundt og er blevet lagt i kunstigt koma.

Feltet ruller forbi på første etape af Polen Rundt. Afslutningen på etapen blev overskygget af et grimt styrt. (Foto: ANDRZEJ GRYGIEL © Scanpix)

Et voldsomt styrt overskyggede onsdag det faktum, at det første etapeløb på World Touren i cykling efter coronapausen begyndte.

Cykelrytteren Fabio Jakobsen (Quick-Step) var involveret i et grimt styrt ved målstregen på 1. etape af Polen Rundt.

Den hollandske mester fra Quick-Step deltog i en intens spurtduel med landsmanden Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) og endte ude i barrieren.

Groenewegen svingede ud af sin bane og var medvirkende til, at Jakobsen ikke havde plads til at køre lige ud. Groenewegen kom først over stregen, men han er blevet diskvalificeret, meddeler løbsarrangør Czeslaw Lang ifølge AFP til polsk tv. Løbsledelsen overvejer også yderligere sanktioner.

Fabio Jakobsen er blevet bragt til hospitalet og lagt i kunstig koma, efter at han styrtede voldsomt på etapen.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge løbslægen Barbara Jerschina er den 23-årige hollænder i kritisk tilstand.

- Det er alvorligt. Hans liv er i fare. Han har mistet store mængder blod og har pådraget sig betydelige skader, siger lægen ifølge AFP til tv-stationen Polsat Sport.

Den Internationale Cykelunion (UCI) fordømmer handlingen i en pressemeddelelse.

- UCI fordømmer på det kraftigste den farlige kørsel af rytteren Dylan Groenewegen, som sendte Fabio Jakobsen ind i barrieren et par meter fra målstregen og forårsagede et stort styrt i slutningen af 1. etape af Polen Rundt.

- Groenewegen blev diskvalificeret fra løbet af løbskommissærerne.

- UCI anser opførslen som uacceptabel og har ført sagen videre til disciplinærkomitéen, som skal finde en sanktion, der er passende for situationens alvor, skriver UCI i meddelelsen.

Quick-Step-boss raser

Quick-Steps holdchef, Patrick Lefevere, er vred efter episoden, hvor Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) kørte ud af sin bane og pressede Jakobsen ind i barrieren tæt på målstregen.

- De bliver nødt til at smide fyren fra Jumbo-Visma i fængsel, skriver Lefevere i et opslag på Twitter.

- Jeg vil tage det i retten. Den slags handlinger skal ud af cykling. Det er en kriminel handling, hr. Dylan Groenewegen.

Jakobsens holdkammerat Florian Senechal-Staelens lagde et uhyggeligt billede op af sine blodige cykelhandsker på Twitter, men fjernede det igen. Til billedet skrev han:

- Jeg var den første, der hjalp Fabio Jakobsen og holdt hans hoved. Ved at kigge på billedet kan man se, hvor chokerende ulykken er. Vær stærk, min ven.

Jumbo-Visma undskylder onsdag aften for episoden i et opslag på Twitter.

- Vores tanker går til Fabio Jakobsen og de andre involverede i dagens forfærdelige styrt i Polen Rundt. Den slags styrt bør ikke kunne ske.

- Vi undskylder, og vi vil internt diskutere, hvad der skete, før vi kommer med yderligere kommentarer, skriver holdet.

Polen Rundt køres over fem etaper og slutter på søndag.

Mads Pedersen (Trek), Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Jesper Hansen (Cofidis), Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard (Astana) samt Casper Pedersen (Sunweb) er de danske ryttere, der er med i løbet.

Onsdag er det præcis et år siden, at det belgiske stortalent Bjorg Lambrecht omkom efter et styrt i Polen Rundt.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk