Hollænder vinder medrivende bjergetape i Vueltaen

Cykelrytteren Magnus Cort spillede en hovedrolle på Vueltaens 14. etape, der blev vundet af Robert Gesink.

Robert Gesink vandt en spændende 14. etape. (Foto: © Danny Moloshok, Scanpix)

14. etape af Vuelta a España blev afgjort på Col d'Aubisque i Frankrig. Her viste hollandske Robert Gesink (LottoNL-Jumbo) sig som den stærkeste af udbryderne.

Han vandt spurten op ad det legendariske bjerg foran Kenny Elissonde (FDJ) og Egor Silin (Katusha) og sikrede sig dermed etapesejren i flot stil. Nairo Quintana (Movistar) og Chris Froome (Sky) kom i mål samlet små to minutter efter.

Forinden var der blevet kørt 196 dramatiske kilometer fra Urdax-Dantxarinea til Col d'Aubisque, hvor danske Magnus Cort (Orica-Bikeexchange) spillede en hovedrolle i et stort udbrud.

På forhånd lignede lørdagens bjergrige etape ikke Magnus Corts kop te, men danskeren, som normalt markerer sig på sprinteretaperne, spillede en hovedrolle i det stejle terræn.

Etapen var få kilometer henne, da Cort vristede sig fri af feltet sammen med 40 andre ryttere, hvor stærke klatrere som Tejay van Garderen (BMC), Pierre Rolland (Cannondale) og Daniel Moreno (Movistar) var med.

Sidstnævnte lå blot 5 minutter og 38 sekunder efter i det samlede klassement, og det stressede tydeligvis Sky-holdet, der straks satte sig i front af feltet.

Men hullet til den store udbryderflok blev ikke lukket. Langsomt trak udbruddet fra, og ved bunden af den næstsidste stigning havde bornholmske Magnus Cort været kraftigt medvirkende til at banke forspringet op på mere end seks minutter med sin insisterende kørsel.

Cort lod sig siden falde tilbage for at hjælpe holdkammeraten og klassementrytteren Simon Yates (Orica-Bikeexchange), der angreb på næstsidste stigning.

Valverde blev dagens taber

Den 24-årige brite, der er tvillingebror til Adam Yates, fik hurtigt slået et stort hul til feltet. Det fik flere af holdene til at reagere og øge farten i feltet.

Men Simon Yates havde gode ben og spiste frontgruppens forspring minut for minut. Samtidig øgede han til de øvrige favoritter, der angreb hinanden på skift op ad Col d'Aubisque.

Nairo Quintana var på jagt efter yderligere sekunder ned til Chris Froome, men Sky-rytteren halede colombianeren ind hver gang, han forsøgte. Derfor er afstanden mellem de to i toppen stadig på 54 sekunder.

Esteban Chaves (Orica-Bikeexchange) rykkede op på den samlede tredjeplads.

Alberto Contador (Tinkoff) forsøgte også, men blev hurtigt hentet ind og siden sat af.

Alejandro Valverde (Movistar) var dog dagens helt store taber. Spanieren, der lå på tredjepladsen inden lørdagens etape, endte langt bag favoritgruppen og gled ned i klassementet.

/ritzau/