Worldtour-hold henter nykåret dobbelt dansk U23-europamester

Cykelrytteren Pernille Mathiesen skal i den kommende sæson køre for Team Sunweb.

Pernille Mathiesen på VM-ruten i Bergen i sidste uge. (Foto: Marit Hommedal © Scanpix)

Knap to måneder efter U23-triumferne på enkeltstarten og i linjeløbet ved EM i Herning er der nu mere godt nyt for talentfulde Pernille Mathiesen.

Worldtour-holdet Team Sunweb oplyser nemlig, at de har skrevet en etårig kontrakt med den danske rytter. Kontrakten gælder med virkning fra 1. januar 2018.

- Vi har kendt Pernille et par år efterhånden, og hun har deltaget ved vores ’tyske talentdage’ ved et par lejligheder. Efter hendes imponerende indsats ved EM blev vi klar over, at hun er klar til at træde ind på vores hold.

- Hendes styrke på enkeltstarterne er indlysende, og hun vil få en nøglerolle ved forårsklassikerne, og hun vil være en stærk tilføjelse som leadout-kører i hele sæsonen, lyder skudsmålet fra Team Sunweb-træner Hans Timmermans på teamsunweb.com.

Drømmeskifte

Pernille Mathiesen glæder sig til at køre for sin nye tyske arbejdsgiver, som hun anser for at være særdeles kompetent.

- Jeg har altid betragtet Team Sunweb som et drømmehold – holdet som jeg ville elske at køre for – og det er fantastisk, at det nu sker for mig.

- Der er så mange stærke ryttere, som jeg kan lære af, og det professionelle miljø er perfekt for min udvikling i forhold til min udvikling som cykelrytter, udtaler Pernille Mathiesen til Sunwebs hjemmeside.

Team Sunweb vandt blandt andet holdløbet ved det netop overståede VM i cykling i Norge.

Trods sine kun 19 år blev Pernille Mathiesen nummer to ved DM i enkeltstart for seniorer, mens hun i linjeløbet sluttede som nummer fire.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve