Danmark er verdens tredjebedste mini-sportsnation

Team Danmark er tilfreds med 2014, hvor Danmark er den tredjemest vindende nation med under 10 mio. indbyggere

Jeanette Ottesen er den atlet, som har bidraget mest til Danmarks flotte sportsår 2014. (Foto: DAMIEN MEYER © Scanpix)

De danske elitesportsudøvere har haft et fremragende år med masser af medaljer til VM og EM.

Team Danmark kan nu gøre status over et 2014, hvor der er vundet 87 medaljer af de atleter, som bliver støttet af eliteidrætsorganisationen.

Det er blevet til 14 medaljer ved de seneste VM-konkurrencer i de sommer-olympiske discipliner. Det sikrer Danmark en tredjeplads på verdensranglisten over nationer med mindre end 10 millioner indbyggere i OL-discipliner.

Ranglisten toppes af Ungarn efterfulgt af New Zealand. Sverige er et godt stykke nede på listen med syv VM-medaljer.

- Det er en flot placering, og når vi kigger på sportsåret 2014, kan vi konstatere, at vi er rigtig godt på vej til OL i Rio i 2016, siger Per Boldt Jørgensen, leder for sportsteamet i Team Danmark.

- Ud over de flotte resultater bød 2014 også på de første otte nationspladser til OL 2016, og det er utroligt vigtigt, at vi får så mange atleter kvalificeret til OL så tidligt som muligt, siger Boldt Jørgensen.

Hård konkurrence på verdensplan

Sammenligner man Danmark med samtlige verdens nationer, så indtager de danske atleter en 20.-plads.

- Sportsåret 2014 er på alle måder et flot år for dansk eliteidræt, som atleter, trænere og forbund kan være stolte over, siger Per Boldt Jørgensen.

- Det er blevet langt sværere at vinde medaljer de seneste år, fordi flere lande investerer flere ressourcer i eliteidræt.

- Set i det lys er det endnu mere imponerende, at det seriøse og dedikerede arbejde, danske atleter lægger i deres sport, giver så flotte resultater, fortæller Boldt Jørgensen, der er konstitueret leder i Team Danmark frem til februar, hvor Lone Hansen bliver ny direktør efter Michael Andersen.

Svømmer tog flest medaljer

Danmark er med i den absolutte verdenstop i blandt andet i sejlsport, cykling, roning, svømning, badminton og håndbold. Det er blevet til EM- eller VM-medaljer i 17 Team Danmark-støttede specialforbund.

Svømmeren Jeanette Ottesen blev den største medaljesluger i 2014 med ni medaljer.

/ritzau/

Facebook
Twitter