Danmark slutter på fem medaljer i London

Danmark opnår i alt én guldmedalje og fire bronzemedaljer ved de paralympiske lege i London. Målsætningen inden legene lød på syv medaljer.

Jackie Christiansen blev Danmarks enlige guldvinder ved PL. (Foto: Lars Møller © Lars Møller)

Danmark opnår i alt én guldmedalje og fire bronzemedaljer ved de paralympiske lege i London.

Dansk Handicap Idræts-Forbund havde på forhånd bebudet, at ambitionen for legene var syv danske medaljer.

Danske medaljetagereGuld: - Jackie Christiansen, kuglestød

Bronze:

- Daniel Wagner Jørgensen, længdespring - Peter Rosenmeier, bordtennis - Annika Lykke Dalskov, ridning (individuel mesterskabsklasse) - Annika Lykke Dalskov, ridning (kür)

Lørdag eftermiddag rundede mændenes danske svømmeholdkap over 4 x 100 meter medley de paralympiske lege af for Danmark.

Det blev til en femteplads i heatet til de danske svømmere, der således ikke er med i aftenens finale, og dermed stod det klart, at Danmark ender med i alt fem medaljer ved legene i London.

Tidligere på dagen var Alan Schmidt med i landevejsløbet (cykling), men han måtte desværre udgå efter otte kilometer og nåede ikke hele vejen over målstregen. Jacob Dahl var med i spydkast, men sluttede konkurrencen som nummer 14 med et kast på 17,73 meter.

Marianne Maibøll var med i damernes indledende 100 m kørestolsræs i T54-klassen, men blev her nummer seks i sit heat i tiden 19:07 sekunder. Hun skulle have været ned omkring tiden 18:40 sekunder for at nå med i finalen.

Jackie Christiansen tog guldet

Kuglestøderen Jackie Christiansen tog den første danske medalje - og den eneste af guld - da han fredag 31. august stødte kuglen ud 18,16 meter og vandt konkurrencen på det olympiske stadion.

Samme dag vandt 19-årige Daniel Wagner Jørgensen en overraskende bronzemedalje i længdespring. Det medaljeudløsende spring lød på 6,11 meter.

Søndag 2. september tog bordtennisspilleren Peter Rosenmeier den tredje danske medalje, da han vandt bronzekampen over sin franske modstander i fire sæt.

Samme eftermiddag red dressurrytteren Annika Lykke Dalskov og hesten Aros A' Fenris sig til en bronzemedalje i den individuelle mesterskabsklasse.

Og det var også Annika Lykke Dalskov, der sørgede for den femte og sidste danske medalje, da hun onsdag 4. september red endnu en tredjeplads hjem, denne gang i freestyle-disciplinen kür.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk