Danmarks bedste kvinde-bryder stopper

Manglende støtte gør, at Danmarks bedste kvindelige bryder stopper karrieren. Hun føler, at hun løber panden mod en mur.

Nanna Hyldegaard Pedersen er træt af at kæmpe og kæmpe for at skaffe økonomisk støtte til sin sport. Nu slutter hun karrieren. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efter 15 år har Danmarks bedste kvindelige bryder valgt at stoppe karrieren. Nanna Hyldegaard Pedersen er træt af at kæmpe mod de vilkår som eliteidrætsfolk fra de mindre forbund har i hverdagen i Danmark.

- Det har været med tårerne trillende ned af kinderne, da jeg skulle tage beslutningen om at stoppe, fordi jeg elsker jo at bryde, og det har været min sport gennem mange år, siger en bedrøvet Nanna Hyldegaard til DR Sporten.

Også formanden for Danmarks brydeforbund, Allan Jakobsen, er ked af den beslutning, som Hyldegaard har taget.

- Det er da ærgerligt at høre, fordi hun havde en potentiale til at blive rigtig god. Og hun har også ofret mange år af sit liv på at blive det.

Ingen støtte

Selvom det har været en svær beslutning at tage for Danmarks bedste kvindelige bryder, føler hun ikke, at der har været andre udveje. I følge Nanna Hyldegaard er det ikke nemt at være eliteudøver i Danmark, når man tilhører de mindre sportsgrene. For der er ingen støtte andet end den smule klubberne eller forbundet kan hoste op med.

- Jeg er træt af at kæmpe og kæmpe. Jeg følger, at jeg har løbet panden mod en mur. Jeg har gået til brydning i 15 år, og jeg har aldrig fået støtte fra Team Danmark, siger Hyldegaard.

- Vi har ikke fået støtte til vores piger på noget som helst tidspunkt. Det er ærgerligt for den talentudvikling, som vi har, og hvis så talenterne falder fra, fordi de synes, at de løber panden mod en mur, så har vi en kæmpe udfordring i forhold til at få løst de problemer, bekræfter Allan Jakobsen overfor DR Sporten.

For at sikre sig sin fremtid vil Nanna Hyldegaard nu gøre sin uddannelse færdig som pædagog.

 

FacebookTwitter