Danmarks Idrætsforbund: Aftalt spil er mere udbredt end vi troede

Mange flere elitesportsudøvere kender til aftalt spil end antaget, viser undersøgelse.

DIF har fokuseret på at undersøge matchfixing i håndbold, fodbold, badminton og ishockey. (modelfoto) (Foto: (Foto: Colourbox.com) © Alexander - Fotolia)

Snyd med kampresultaterne - såkaldt matchfixing - eksisterer i langt flere sportsfolks bevidsthed, end Danmarks Idrætsforbund (DIF) troede.

Ifølge en ny undersøgelse kender hver femte udøver, træner og leder i danske elitesportsmiljøer i fodbold, håndbold, badminton og ishockey til problemet i deres egen sportsgren.

Hver tiende kender til det i egen klub, konkluderer DIF i rapporten. Samtidig svarer fire procent, at de har fået tilbud om at medvirke i matchfixing.

Omfanget er overraskende og alvorligt, siger DIFs direktør, Morten Mølholm, til DR Nyheder.

- Det er bekymrende høje tal. Vi har godt vidst, at problemet eksisterer, men vi havde ikke regnet med, at det ville være så stort, som det ser ud til, siger han.

- Vi ser det som en af de største udfordringer for konkurrenceidrætten. Jeg tror ikke på, at vi kommer det fuldstændigt til livs. Det gør man heller ikke med skattesnyd eller dopingsnyd, men vi har en god foreningskultur i Danmark, som er med til at opdrage børn og unge, siger DIF-direktøren.

Han kalder matchfixing altødelæggende for sportens troværdighed og erkender samtidig, at fusk med resultaterne blandt andet er så svært at stoppe, fordi fænomenet går langt ud over Danmarks landegrænser.

I næste uge lancerer DIF i samarbejde med blandt andre DBU og Danske Spil en oplysningskampagne, som i høj grad skal få de unge sportsudøvere til at forstå alvoren ved at snyde.

Facebook
Twitter