Danse-chef jubler over stærk generation

Danske dansepar har haft et forrygende år. - Det er en fantastisk generation, siger sportschefen.

Danseparret Tania Kehlet og Emanuel Valeri kan igen kalde sig verdensmestre, efter de sikrede sig guldet i standarddans lørdag aften i Kiev.

I finalen leverede Kehlet og Valeri en suveræn præstation med 39 ud af 45 mulige et-taller fra de ni dommere.

2013 har udelukkende budt på sejre til det danske par, og i det hele taget er de danske dansere i gang med en historisk god sæson, hvor det i alt er blevet til fire guldmedaljer ved EM og VM.

Sportschef i sportsdanserforbundet, Henrik Larsen, jubler da også:- Fire EM- og VM-guldmedaljer har vi vist ikke prøvet før i vores forbund. Vi har en helt fantastisk generation i øjeblikket, og det gælder selvfølgelig om at fortsætte og udvikle nye toppar i fremtiden. Det er vi også klar til, siger han til DR Sporten.

Han er imponeret over, hvor suveræne Tania Kehlet og Emanuel Valeri var i aftes.

- Det er ikke hverdagskost, at man er så suveræn. Dans er jo en bedømmelsessport, og der er altid subjektive bedømmelser. Men hele vejen rundt synes de, at de klart er de bedste i verden i øjeblikket. Vi synes også, at de i hele 2013 har ligget en klasse foran deres konkurrenter, og det var dommerne heldigvis enige i, siger Henrik Larsen.

Fire danske medaljer i 2013

20. april vandt Tania Kehlet og Emanuel Valeri overbevisende guld på hjemmebane i NRGI Arena ved EM i Standarddans.

12. oktober vandt Aarhus-danserne Martino Zanibellato & Michelle Abildtrup verdensmesterskabet i latinamerikanske danse for professionelle.

16. november skrev Bjørn Bitsch og Ashli Williamson sportsdans-historie. I Wien vandt Aarhus parret VM i 10 danse for fjerde gang i træk. Intet par har nogensinde før vundet fire VM titler i samme disciplin.

23. november vandt Tania Kehlet og Emanuel Valeri VM-guld i standarddans i Kiev.

FacebookTwitter