Dansk Atletik Forbund ønsker pro-aktivitet i fremtiden

Direktøren for forbundet ser det kommende præsidentvalg i det internationale atletikforbund for en oplagt mulighed for at tage hul på en ny retning.

Ingen af løberne her er involveret i dopingsager. Hvis det står til det danske atletikforbund vil de i fremtiden heller ikke løbe mod nogen, der har afleveret en positiv dopingprøve. (Foto: © OLe Nielsen, Scanpix)

Når det internationale atletikforbund (IAAF) mødes om få dage for at vælge en ny præsident, bliver det i kølvandet på en opsigtsvækkende anklage om, at IAAF har medvirket til at blokere afsløringer om dopingomfanget i sporten.

Direktør ved det danske atletikforbund, Jakob Larsen, er glad for, at dopingproblemerne nu er blevet offentliggjort, og det skal være springbræt til at ændre på situationen.

- Vi bliver ved med at skubbe til IAAF for at få større åbenhed, handling og indsats på de områder, hvor der rent faktisk er problemer, forklarer Jakob Larsen og fortsætter:

- Så en pro-aktivitet i stedet for at reagere, når ting sker, det er i dén grad noget, vi efterlyser.

Punktum for en æra

Tidligere har det danske atletikforbund efterlyst muligheder for at udelukke hele nationer fra konkurrencer, hvis omfattende misbrug af forbudte stoffer viser sig at finde sted. Det vil forbundet fortsat forsøge at presse på for at gennemføre, men de er samtidig også klar over, at det er en længere proces at komme doping-snyderi til livs.

En ny præsident i IAAF kan dog være en god start på at gøre sporten renere.

- Det tager tid, især hvis der skal ændres på nogle regulativer. Men der er en masse signalværdi, så præsidentvalget er en oplagt mulighed for at sætte punktum for en æra, der har været, og så tage hul på en ny. Men det er selvfølgelig ikke noget, du gør på én dag, afslutter direktøren.

Præsidentvalget står mellem to tidligere udøvere. 1500-meter guldmedalje-vinder fra OL i 1980 og 1984, Sebastian Coe, og stangspringer-legenden Sergej Bubka.