Dansk batmand før VM-kvartfinale: 'Det er 20 gange større end noget, jeg nogensinde har opnået'

Den danske bordtennisspiller Anders Lind har spillet sig frem til kvartfinalen ved VM for første gang i karrieren.

Anders Lind er klar til kvartfinalen ved Vm i bordtennis. (Foto: © Adam Warzawa, Ritzau Scanpix)

Anders Lind gør det kort, da han skal beskrive følelsen af at have spillet sig i kvartfinalen ved VM i bordtennis.

- Jeg er helt målløs.

Og der er ikke noget at sige til, at den 24-årige danske batmand har svært ved at finde ordene efter torsdagens sejr i ottendedelsfinalen ved VM over sydkoreanske Woojin Jang.

For mens sydkoreaneren er placeret som nummer 13 på verdensranglisten, står Anders Linds navn ud for nummer 180.

- Det er det største resultat i min karriere. Det er 20 gange større end noget, jeg nogensinde har opnået. Det er den bedste spilller, jeg nogensinde har slået, og uden tvivl den største kamp i mit liv, fortæller Anders Lind.

Danskeren var bevidst om, at han gik ind til kampen som undertippet, men samtidigt red han også på en bølge af succes fra en sæson, hvor han har vundet mere, end han har tabt.

- Selvfølgelig var jeg klar over, at han var favorit, og hvis vi spiller ti kampe, vinder han også de fleste.

- Men jeg sagde til mig selv, at hvis jeg bare fornemmede, at han faldt lidt i niveau, så jeg havde en chance, skulle jeg kraftedeme slå til. Og det fornemmede jeg, så jeg slog til.

Det er ikke bare VM-kvartfinalen, som er lille af et mirakel. For to år siden brækkede Anders Lind to ryghvirvler i en trafikulykke, som satte bordtenniskarrieren på pausen i næsten et år. Hør historien i videoen herunder:

Fået styr på det mentale

Hemmeligheden bag Anders Linds succes til dette VM skal findes i syv ord, som Lind sammen med sin træner har gjort til sit nye mantra.

- Du skal gøre dit bedste. Næste bold.

Bag ordene ligger en erkendelse af, at Anders Lind tidligere i sin karriere har bøvlet med det mentale aspekt af sporten. Fejl har ofte ført til negative tanker, som så har ført til nye fejl. Men den spiral har den nye sætning gjort en ende på.

- Jeg har virkelig formået at få det ind i mit spil ved her VM, og det har gjort, at jeg har haft den mentalt bedste turnering nogensinde.

Og det mentale kommer også til at spille en rolle i kvartfinalen, hvor modstanderen hedder Chuqin Wang, er fra Kina og ligger nummer to på verdensranglisten.

Det erkender Anders Lind, som dog også tillader sig tid til at nyde torsdagens store bedrift.

- Jeg er glad resten af aftenen (torsdag, red). Når jeg vågner i morgen (fredag, red), så tænker jeg ikke på sejren mere. Så er fokus rettet fremad. Jeg har en kamp om at komme i VM-semifinalen.

Men selvom danskeren igen går ind som underdog, er det ikke noget med at nyde omstændighederne og være glad for, at man er nået så langt allerede. For når der er en VM-semifinale på spil, er der ikke tid til at hvile på laurbærrene.

- Den kamp skal jeg bare vinde. End of story.

Anders Linds VM-kvartfinale mod Chuqin Wang begynder fredag klokken 16.00.