Dansk dobbelt-guldvinder: Har aldrig været i bedre form

Maja Alm har taget to guldmedaljer ved VM i orienteringsløb, og formen er helt vanvittig, lyder det fra danskeren.

Maja Alm (tv) har indtil videre vundet to guldmedaljer ved VM i Skotland. (Foto: Helge Lang Pedersen/DOF © DOF)

Den danske orienteringsløber Maja Alm er tordnet igennem ved VM i Skotland. Lørdag var hun med til at vinde guld på i sprintstafetten, og søndag snuppede hun så guldmedaljen på den individuelle sprintdistance.

Et fantastisk flot resultat af den 27-årige dansker, der da også selv er ganske overvældet.

-Jeg har ramt en helt vanvittig form. Jeg tror aldrig, jeg har været så godt løbende før. Og med den selvtillid kunne jeg fokusere 100 procent på den tekniske opgave, som stod foran mig. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse. En drøm jeg har haft, siden jeg var en lille pige og startede med at løbe orienteringsløb. Det er bare for vildt, siger Maja Alm til DR.

Udfordring i skoven

I dag nyder Alm en fortjent hviledag, inden det tirsdag går løs på mellemdistancen og onsdag med stafetten. Her ville en guldmedalje dog være lidt af en bonus.

-Målsætningen i morgen er at komme på podiet, det er top-seks ved os. På en god dag håber jeg selvfølgelig, at jeg kan kæmpe med om medaljerne, men det bliver rigtig tight. Jeg har fokuseret meget på at være hurtig på asfalt, så det bliver en helt anden udfordring at skulle løbe i skoven. Jeg ved, at jeg virkelig skal ramme dagen for at tage en medalje.

-Vi løber stafetten i overmorgen, og der har det hele tiden været målsætningen at tage en medalje - og selvfølgelig på en god dag en guldmedalje, siger Maja Alm.

Ud over Maja Alm deltagere 11 øvrige danskere ved VM-stævnet ved den skotske by Inverness, der slutter på lørdag.