Dansk herreskytte imponerer ved VM i bueskydning

Casper Lauridsen åbnede knockout-fasen ved VM med flotte sejre og er klar til stærk koreaner.

Foto: Jewel Samad/Scanpix (Foto: AFP PHOTO/Jewel Samad © AFP PHOTO/Jewel Samad)

VM i bueskydning på hjemmebane i Sundby Idrætspark blev ingen succes for de kvindelige danske skytter i OL-disciplinen recurve. Til gengæld sørger den sidste mandlige deltager - Casper Lauridsen - for uventet succes.

Han havde som eneste danske mand kvalificeret sig til knockout-fasen i recurve. Han åbnede flot med sejr over østrigske Alexander Bertschler og fulgte op med en sejr over franskmanden Daniel Lucas.

Bevarede roen

Danskeren blev nummer 78 i kvalifikationen, østrigeren havde kvalificeret sig som nummer 35 og var således favorit mod Lauridsen i første runde. Det var dog danskeren, der åbnede bedst ved at snuppe første sæt 27-26.

Andet og tredje sæt blev dog hurtigt blev tabt. Et sæt består af tre pile fra hver skytte, bedste score henter to point, og dermed var Lauridsens bagud 2-4 i matchen, hvor første skytte på seks point vinder og går videre i konkurrencen.

Casper Lauridsen bevarede dog roen og vandt fjerde sæt. Dermed 4-4 inden femte og afgørende sæt, som danskeren vandt med et enkelt point. Et flot og lidt overraskende sejr.

3.-seedet koreaner venter

Derefter ventede franske Daniel Lucas, der var blevet nummer 30 i kvalifikationen.

Franskmanden vandt sikkert første sæt, men danskeren leverede i den grad varen og tog de følgende tre sæt og dermed kampen via meget stabil skydning på et højt niveau.

I næste runde møder Lauridsen den tredjeseedede koreaner Bonchan Ku. Den match finder sted torsdag, og en dansk sejr her vil være en kæmpe sensation.

/ritzau/

FacebookTwitter