Dansk jubel over nyt VM-danseguld

I absolut suveræn stil vandt Aarhus-parret Emanuel Valeri og Tania Kehlet VM i standard.

Emanuel Valeri & Tania Kehlet da de blev verdensmestre tilbage i 2011 i Moskva. (Foto: DR © DR Sporten)

Danmark har fået et nyt sæt verdensmestre i standard-dans. I Ukraines hovedstad Kiev vandt Tania Kehlet og Emanuel Valeri alle fem danse i finalen og scorede 39 1-taller ud af 45 mulige.

En helt imponerende præstation, siger sportschef i sportsdanserforbundet, Henrik Larsen.

- Det er ikke hverdagskost, at man er så suveræn. Dans er jo en bedømmelsessport, og der er altid subjektive bedømmelser. Men hele vejen rundt synes de, at de klart er de bedste i verden i øjeblikket. Vi synes også, at de i hele 2013 har ligget en klasse foran deres konkurrenter, og det var dommerne heldigvis enige i, siger Henrik Larsen til DR Sporten.

Sølvet gik til Tyskland og bronzemedaljen til Rusland.

  Danmarks andet par ved dette VM,  de nykårede 4-dobbelte verdensmestre i 10-dans, Bjørn Bitsch & Ashli Williamson sluttede på 7. pladsen - lige udenfor finalen.   I alt 70 par fra 39 lande deltog i dette prestigefyldte mesterskab.

Se indslag med verdensmestrene fra on-sport.dk her.

Tania Kehlet og Emanuel Valeri kan igen kalde sig verdensmestre. Her er de ved EM i standarddans (Foto: Axel Schütt © Scanpix)

Det er anden gang i karrieren, at Kehlet og Valeri vinder VM-titlen i standard-dans - de blev første gang verdensmestre i Moskva i 2011. De har også en EM-sejr tidligere i år på cv'et. 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter