Dansk medaljeregn ved VM i roning

I løbet af blot en time hentede de danske roere natten til søndag dansk tid tre sæt medaljer ved VM i japanske Gifu, hvor det blev én guld- og to sølvmedaljer.

Thomas Ebert og Bo Brask Helleberg beundrer deres VM-guldmedaljer i Japan. (Foto: Kazuhiro Nogi © Scanpix)

I løbet af blot en time hentede de danske roere natten til søndag dansk tid tre sæt medaljer ved VM i japanske Gifu, hvor det blev én guld- og to sølvmedaljer.

Først var det letvægtstoeren med Bo Brask Helleberg og Thomas Ebert, der roede sig til guldmedaljer, da de i en tæt opløbskamp afviste de på værste konkurrenter fra Chile.

Dernæst sikrede kvindernes letvægts dobbeltfirer med Kirsten Kirk Jepsen, Maria Pertl, Katrin Olsen og Juliane Elander Rasmussen dansk sølv efter Canada, og i nattens sidste finale med dansk deltagelse sørgede Mads Rasmussen og Rasmus Quist for endnu et sæt sølvmedaljer i letvægts dobbeltsculler efter en hård fight med Ungarn, der førte samtlige 2000 meter i finalen foran den danske båd.

Kirsten Jepsen, Maria Pertl, Katrin Olsen og Juliane Elander Rasmussen s?rgede for VM-s?lv i kvindernes dobbeltfirer. (Foto: Andy Clark © Scanpix)

Guldmedaljevinderne Bo Brask Helleberg og Thomas Ebert, der havde vundet semifinalen med en margin på over fire sekunder til nærmeste forfølger, lå i finalen på tredjepladsen efter de første 1000 meter for så at avancere til andenpladsen ved 1500-meter mærket, inden de satte spurten ind og roede først over målstregen foran Chile og Italien.

De tre medaljer opfylder roforbundets forventninger, så sportschef Lars Christensen var naturligvis en glad mand.

- Det er meget tilfredsstillende, men heller ikke vildere end forventet. Vi havde på forhånd sagt, at vi skulle have mellem tre og fire medaljer. Den fjerde kunne den tunge herrefirer have taget, men vi vidste også, at deres finale, hvor de sluttede på fjerdepladsen, ville blive meget tæt, siger Lars Christensen.

Facebook
Twitter