Dansk rekord: Løb 219 kilometer på et døgn

- Varmen var dræbende, fortæller landsholdsløberen og mor til to Anne Marie Geisler Andersen efter strabadserne i Prag

Anne Marie Geisler Andersen efter 24 timersløbet i Prag.

219 kilometer på et døgn. Det klarede Anne Marie Geisler Andersen i weekenden i Prag, og dermed satte hun dansk rekord i 24-timersløb.

- Varmen var dræbende, så det var først efter 60 km, jeg fik troen på, at det kunne lade sig gøre, siger den 33-årige mor til to små børn.

- Blot et par timer efter fik jeg mega dårlig mave - på grund af alt det, jeg fik for at opretholde væske- og saltbalancen. Jeg genvandt troen kortvarigt en enkelt gang, men langt størstedelen af løbet havde jeg ikke troen på det. Heldigvis bevarede folk omkring mig troen på, at jeg kunne gøre det, siger hun.

Tilladt at sove

Anne Marie Geisler Andersen, der er radikalt medlem af borgerrepræsentationen, har også anden dansk rekord: Ved VM i 2012 løb hun 209 kilometer på et døgn og bidrog dermed til holdrekorden.

Hun kom på landsholdet i ultraløb i 2010, og med resultatet i den tjekkiske hovedstad er hun stadig selvskrevet i det fine selskab.

Landstræner Brian Larsen er ikke overrasket over, at den 20 år gamle rekord er slået:

- Første gang, Anne Marie deltog i et 24-timersløb, vandt hun med 200 km. Det er bestemt ikke noget, der sker hver dag, og slet ikke hvis man ikke har trænet mod at løbe så langt.

I ultraløb gælder det om at tilbagelægge en distance, der er længere end en maraton, hurtigst muligt eller nå så langt som muligt i løbet af et langt tidsrum på for eksempel 24 eller 48 timer. Det er tilladt at tage pauser, spise, drikke og sågar sove undervejs.

FacebookTwitter