Dansk superstjerne træder frem på den store Fifa-scene igen: Skriver kontrakt med Astralis

For omkring et år siden stoppede August 'Agge' Rosenmeier hos holdet North. Nu er han tilbage.

August 'Agge' Rosenmeier blev verdensmester i Fifa i 2014. (Foto: Liselotte Sabroe © Ritzau Scanpix. Grafik: Sofie Amalie Galczynski Hansen)

I november gjorde August ’Agge’ Rosenmeier noget drastisk. Han slukkede ikke bare sin spillekonsol, som han plejer. Han trak stikket helt ud.

Det var blevet for meget med al det Fifa-spilleri. 12 timer med virtuelle fodboldkampe hver lørdag blev afløst af den samme rutine hver søndag.

Det var stressende. Drænende. Og til sidst blev det for meget.

- Jeg har igennem en længere periode haft en stor mental byrde, hvor jeg ikke altid har været helt glad, skrev han efterfølgende i et forklarende opslag på Twitter.

Men efter en pause på næsten et år er den tidligere verdensmester nu tilbage med joystikket i hånden. Han har skrevet kontrakt med Astralis.

- Jeg kommer tilbage mere motiveret end nogensinde, og jeg har virkelig fået slappet af og ladet mine batterier op efter otte år, hvor jeg har spillet Fifa non-stop, siger han til DR Sporten.

- Jeg er sikker på, at Astralis kan være med til at løfte mig, mens jeg også kan komme ind og bidrage med min erfaring, min rutine og selvfølgelig mit niveau. Vores målsætning er, at vi skal være verdens bedste Fifa-hold.

En balancegang

Det kræver meget at nå helt til tops. Det ved August ’Agge’ Rosenmeier udmærket, efter han i 2014 vandt verdensmesterskabet i Fifa.

Dengang blev der ofret meget for at sidde foran skærmen. Men nu mener den danske Fifa-stjerne, at han har fået bedre styr på, hvordan konsolspil og familiefødselsdage skal forenes.

- Det er naturligvis en balancegang, som altid vil være der. Jeg har også brugt min tænkepause på at få struktureret min hverdag så godt som muligt, men e-sport og Fifa er en meget dynamisk verden, hvor du er nødt til at være meget fleksibel. Derfor er jeg også nødt til at tage nogle ting, som de kommer.

- Heldigvis har jeg en dejlig kæreste, der sørger for, at vi taler om andre ting end Fifa, når jeg kommer hjem. Derfor er jeg i virkeligheden ikke så meget bekymret for at ende et sted, hvor jeg ikke længere synes det er sjovt at spille Fifa. Faktisk tværtimod. Jeg er både optimistisk og positiv.

August 'Agge' Rosenmeier spillede senest for North, men skal nu tørne ud for Astralis.

Nyt Fifa-spil kan kickstarte karrieren

Inden længe bliver den første kamp fløjtet op for den nye Astralis-spiller, der først for alvor vil skrue op for spilhastigheden, når den nye udgave af Fifa udkommer den 6. oktober.

- På det tidspunkt er der ikke nogen, der er foran andre. Så på den måde er jeg ikke så langt fra toppen, men det bliver svært at nå helt derop. Det kommer til at kræve både dedikation, hårdt arbejde, og at vi stiller høje krav til hinanden. Det er dét, der gør projektet hos Astralis spændende.

- Jeg tror på, at mit niveau kan blive endnu højere, end da jeg blev verdensmester, lyder den forventningsfulde udmelding fra August ’Agge’ Rosenmeier, der dog også godt er klar over, at mange øjne bliver rettet mod ham, når han træder tilbage ind på den store scene.

- Selvfølgelig er der nogen, der vil have store forventninger til mig. Men det tager jeg bare som et stort skulderklap. For der er en grund til, at folk har de forventninger, slutter han af.

Hos Astralis Fifa kommer August ’Agge’ Rosenmeier til at spille på hold sammen med danske Fatih Üstün, der også tidligere har vundet VM.

Holdet består derudover også af den israelske landsholdsspiller Roee Feldman og Stephanie ’Teca’ Luana fra Brasilien, som er en af verdens bedste spillere på kvindesiden.

Facebook
Twitter