Dansk svømmehåb i unåde inden OL

Rikke Møller Pedersen får skarpe reaktioner og kaldes et dårligt forbillede, da hun brød reglerne og trænede brystsvømning i DM-finalen i ryg.

Rikke Møller Pedersen trænede sin favoritdisciplin brystsvømning under DM-finalen i ryg. (Foto: Xavier Marit © Scanpix)

Det vakte stor furore ved DM i svømning i går, da Rikke Møller Pedersen i finalen på 200 meter ryg, valgte at svømme brystsvømning, som hun satser stort på ved det kommende OL.

Claus Lyder og Ricki Clausen, der står bag hjemmesiden simma.nu er godt  fortørnede over Rikke Møller Pedersen. I et indlæg med overskriften "En farvel-fuck-finger til svømme-Danmark" mener de, at OL-svømmeren er et dårligt forbillede.

- Det her handler i om, hvordan landsholdet og OL-holdet gebærder sig, og hvordan de fungerer som hold og som forbilleder for resten af svømmerne i landet. Det er ubegribeligt, at landstræneren kan have den holdning, at optrinnet i aften var i orden – OL-forberedelser eller ej.

- Kort sagt: Den grundlæggende respekt overfor DM-svømmerne manglede i aften. Der er noget helt galt, når man fra centralt hold lader hånt om den øvrige del af svømme-Danmark, både svømmere, trænere, ledere og officials, lyder det blandt andet i indlægget.

Sportschefen i dansk svømmeunion, Lars Sørensen, forstår godt dem, der efterfølgende har anklaget Rikke Møller Pedersen for mangel på respekt for konkurrenterne, men han mener også, at man skal se på situationen fra flere sider.

- Det er selvfølgelig imod reglerne, men jeg vil gerne nuancere det lidt. På grund af OL-forberedelserne har Rikke kun haft to dage ved DM, og i de to dage lå der ikke 200 meter bryst, og det ville hun gerne svømme. Så det var et forsøg på at optimere nogle få dage under DM set i forhold til, at hendes primære løb ikke var der.

- Man skal vurdere det ud fra Rikkes situation. OL starter om 12 dage, og det er den nuance, hun har anlagt, forklarer sportschefen, som understreger overfor DR Sporten, at planen er lavet i overensstemmelse med træneren.

- Det er i hvert fald noget, der har været talt om, siger sportschefen, som dog ikke selv var til stede under selve løbet og ikke har talt med Rikke Møller Pedersen efterfølgende.

Rikke Møller Pedersen satser på finaleplader i både 100 og 200 meter brystsvømning ved OL.

Rikke Møller Pedersen siger til DR Sporten, at hun ikke ønsker at kommentere episoden.