Danske atletiktalenter til VM

Med afbud fra kuglestøderen Joakim B. Olsen og 800 meter løberen Rikke Rønholt har Dansk Atletik Forbund valgt at give to unge talenter chancen ved VM i indendørsatletik.

Kim Christensen og Anne Møller ser normalt VM på tv, men nu har de fået chancen i hhv. kuglestød og 60 meter. (Foto: Niels Westh © DR Sporten)

Med afbud fra årets atletikudøver hos mændene, kuglestøderen Joakim B. Olsen, og 800 meter løberen Rikke Rønholt har Dansk Atletik Forbund valgt at give to unge talenter chancen ved VM i indendørsatletik.

Den ene billet går til kuglestøderen Kim Christensen, som normalt står i skyggen af Joakim B. Olsen.

- Jeg ser det ikke så meget som at være i skyggen af Joachim. Det er bare fedt at have en at se op til og træne med. Det giver mig en masse motivation. Når han kan, så kan det også lade sig gøre for mig, siger den 23-årige kuglestøder fra Sparta til DR Sporten.

Hellere aktiv end tv

Rønholt afbud overtager den kun 20-årige Anne Møller, der skal deltage i 60 meter hækkeløb.

- Det er superdejligt og en god anerkendelse at få. Det havde jeg ikke lige regnet med. Jeg havde regnet med at jeg skulle sidde og se det hjemme foran fjernsynet, siger Anne Møller, der til daglig stiller op for Aabenraa IG.

Både Kim Christensen og Anne Møller er unge talenter, der fortrinsvis er med for at hente international erfaring.

- Drømmescenariet for og Kim og Anne er, at de sætter personlig rekord ved kvalifikation og indledende heat ved VM. Succeskriteriet er, at de lever op til det niveau, de er udtaget på, fastslår landstræner Lars Nielsen.

VM løber af stabelen i Valencia om godt 14 dage.

Facebook
Twitter