Danske curling-kvinder i VM-finalen

De danske curling-kvinder er klar til finalen ved VM i Japan. Men det holdt hårdt for skipper Angelina Jensen og kompagni i knald-eller-fald-kampen mod Skotland.

Skipper Angelina Jensen og de danske kvinder måtte se sig besejret med 11-3 af Canada, men siden vandt de 9-6 over Skotland. (Foto: Toru Hanai © Scanpix)

De danske curling-kvinder er klar til finalen ved VM i Japan. Men det holdt hårdt for skipper Angelina Jensen og kompagni, der blev presset til det yderste i knald-eller-fald-kampen mod Skotland.

Danskerne var efter seks ender resultatmæssigt nede med 2-6. Men i de sidste fire ender blev der vendt op og ned på cifrene. Det danske hold hentede syv point mod nul til skotterne, og så blev det til et flot comeback og en sejr på 9-6.

- Vi missede en sten i tredje ende, og så skulle de bare lægge stenen, og det gjorde de. Men vi havde virkelig troen på sejren, og vi var rigtig gode til at bakke hinanden op. Vi havde vundet over dem i de indledende, så vi vidste, at det kunne lade sig gøre, siger Angelina Jensen.

Fejet af banen af Canada

Med sejren udnyttede det rød/hvide hold dagens anden mulighed for at sikre sig adgang til VM-guldkampen mod Canada.

Den første chance for at komme i finalen forspildte danskerne nemlig lørdag formiddag, da de blev besejret af netop Canada.

De canadiske kvinder fejede danskerne af banen med 11-3 og hentede dermed den største sejr i et VM-slutspil siden canadiernes 10-2 sejr over Norge i bronzekampen ved VM i 1998.

Finalepladsen giver desuden danskerne rigtigt gode chancer i OL-kvalifikationen. Danskerne er sikret 10 point, hvilket var nok til en OL-billet ved det seneste OL i Torino i 2006.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk