Danske Extreme-sejlere vil på podiet

Danske SAP Extreme Sailing Team er klar til Extreme Sailing Series finalestævnet i Rio og håber at kunne præstere årets hidtil bedste resultat.

Danske SAP Extreme Sailing Team er klar til Extreme Sailing Series finalestævnet i Rio og håber at kunne præstere årets hidtil bedste resultat. (Foto: SAP Extreme Sailing Team © SAP Extreme Sailing Team)

Danske SAP Extreme Sailing Team er efter en sæson med sejladser i bl.a. Kina, Oman, Tyrkiet og England nu klar til finalestævnet i den eksotiske storby Rio de Janeiro. Stævnet, som sejles fra torsdag d. 6.12 til søndag d. 9.12, vil blive afslutningen på teamets sæson og de håber, at kunne præstere årets hidtil bedste resultat i Rio - målet er at blande sig i striden om podiet.

- Som team har vi været klar hele vejen, men vi lærer hele tiden hinanden bedre at kende, og nu er mange af de små detaljer ved at falde på plads. Det er små forskelle i vores performance, der leder til store forskelle i vores resultater, siger Co Skipper Rasmus Køstner.

Det danske team blev etableret i 2011 af Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, der havde stor succes på det italienske hold Mascalzone Latino ved den 32. America's Cup i Valencia. I april 2012 indgik de en treårig sponsoraftale med den globale softwareproducent SAP. Herefter gik tingene stærkt og stævnet i Rio er teamets syvende stævne. 

- Omstillingen fra at sejle en Americas Cup båd til en Extreme 40 katamaran er en stor udfordring som tager tid. Vi lærer hele tiden og har fulgt vores plan meget nøje her i 2012. Vi er blevet bedre fra stævne til stævne og vi mener stadig at det er en realistisk målsætning at vinde serien i 2014, siger Jes Gram-Hansen.

Facebook
Twitter