Danskerlægen og Tavshedens Pris

I 1999 og 2000 satte DR Sporten fokus på brugen af doping i cykelsporten i dokumentarprogrammerne Tavshedens Pris og Danskerlægen. Se programmerne her.

Danskerlægen - den belgiske læge George Mouton

I 1999 og 2000 satte DR Sporten fokus på brugen af doping i cykelsporten i dokumentarprogrammerne Tavshedens Pris og Danskerlægen.

Tavshedens Pris I

Dopingmisbruget i cykelsporten har eksisteret i mange år. Kun få har villet tale om det. DR bryder tavshedens lov og dokumenterer med ikke tidligere sete optagelser fra 1995, at misbruget af de forbudte stoffer er langt større end først antaget. Bl.a. fokuseres på Bjarne Riis' meget høje hæmatokrit værdier i 1995.

MediaLinks: Se programmerne

Tavshedens Pris II

I denne udsendelse sættes fokus på massørernes rolle i brugen af doping.

Tavshedens Pris III

Blandt andet om Giro d'Italia i 1999, hvor Marco Pantani udelukkes på grund af for højt hæmatokrittal (52%).

Danskerlægen I

I dette dokumentarprogram afsløres det, at 13 professionelle danske cykelryttere i en årrække har samarbejdet med den belgiske dopinglæge Georges Mouton - han er kendt som "Danskerlægen". I programmet står cykelrytteren Brian Dalgaard, som den første danske idrætsmand nogensinde, frem og fortæller om sit dopingmisbrug.

Danskerlægen II

Resultaterne af et internationalt forskningsarbejde for at finde en test for dopingmidlet EPO, er blevet misbrugt til at dope en række internationale sportsstjerner. DR kan dokumentere, at italienske læger, med Francesco Conconi i spidsen, har dopet cykelryttere, skiløbere og andre topidrætsfolk med bloddoping og EPO. Vi fortæller historien om den største dopingskandale siden Murens fald. Og danske sportsfolk er dybt involveret.