Danskerne stjal guldbåden

49'er-coach Jesper Bank kalder det en sejr for sejlsporten, at guldet også blev vundet på skrivebordet. Triumfen kom kun i hus, fordi de stjal vinderbåden.

Haps. Jonas Warrer og Martin Kirketerp stjal den kroatiske båd, og det sikrede dem guld. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

En helt uvirkelig sejr, der er vigtig for sejlsporten. Sådan beskriver den dobbelte olympiske guldvinder Jesper Bank sine lærlinge Jonas Warrer og Martin Kirketerps dramatiske sikring af OL-guldet i 49er-klassen.

- Det er helt surrealistisk. I går var vi helt nede - jeg var virkelig punkteret. Det er en sejr for sejlsporten, at det her guld ikke bliver afgjort på skrivebordet, fastslog den ekstremt lettede 49er coach, da juryen havde meddelt, at den spanske protest mod den danske overtagelse af en kroatisk båd mandag morgen blev afvist.

En vinderbåd, som danskerne i virkeligheden gik i gang med at stjæle, da masten på den danske båd knækkede kort før startskuddet til søndagens dramatiske medal race.

- Hvis vi ikke var gået direkte i gang med at stjæle båden, havde vi aldrig nået deadlinen for at være med i løbet og dermed vinde guldet, sagde Jesper Bank.

Han forklarede, at danskerne undervejs i "tyveriet" af båden ringede til de kroatiske ejere, som velvilligt gav lov til de nødstedte danskere.

 

Facebook
Twitter