Danmark vinder EM-guld i curling for første gang i 28 år: 'Ved ikke, hvad jeg skal sige'

Danmark vinder EM-finalen over Schweiz med 8-4.

Skipper Madeleine Dupont, Denise Dupont, Mathilde Halse, My Larsen og reserven Jasmin Lander har vundet EM-guld. Det var samme hold, der blev nummer ti ved vinter-OL i februar og nummer seks ved VM i marts. (Foto: © Mats Andersson/TT)

Curling er et spil på is, men Danmark er brandvarme i Sverige.

De danske landsholdskvinder har således vundet 8-4 over Schweiz i EM-finalen lørdag formiddag.

Det danske hold består af skipper Madeleine Dupont, Denise Dupont, Mathilde Halse, My Larsen og reserven Jasmin Lander.

Sejren er helt uventet, siger Madeleine Dupont.

- Jeg aner ikke, hvordan det føles at være europamester. Jeg har kun prøvet det i et par minutter, men jeg tror, det bliver en god fornemmelse resten af året, fortæller hun i det efterfølgende interview.

- Jeg kan ikke huske min sidste medalje i curling.

Curlingkvinderne har dermed sikret Danmark de første medaljer siden EM- og VM-sølvet i 2009 og det første EM-guld siden 1994 for både herre- og kvindelandsholdet.

Den schweiziske fordel var ikke til at komme udenom, men den allersidste sten kiksede fuldstændig for schweizerne, og danskerne brød ud i jubel i den svenske arena. (Foto: © 62210 Mats Andersson/TT, 2022 Mats Andersson)

En god uge, ikke?

Vejen til finalen har været ganske suveræn set med danske briller. I gruppespillet blev det således til otte ud af ni sejre, mens Skotland blev banket med 11-3 i semifinalen, inden verdensranglistens nummer ét, Schweiz, blev nappet i finalen.

- Det har været en god uge, ikke? Danmark spiller VM i fodbold senere, så det bliver en godt sportsdag, siger Madeleine Dupont og griner.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare meget begejstret. Det er fantastisk at vinde noget, for det er længe siden, fortæller hun.

Em-turneringen blev afholdt i svenske Östersund. (Foto: © 62210 Mats Andersson/TT, 2022 Mats Andersson)

De to hold fulgtes ad gennem det meste af opgøret, og det var helt lige med 4-4, da de to hold begyndte på 11. og afgørende ende.

Schweiz havde en fordel med kampens sidste sten, men den allersidste sten kiksede, og danskerne brød ud i jubel i den svenske arena. Schweiz' skipper, Silvana Tirinzoni, var selvsagt skuffet efter finalen:

- Det var en god kamp, og Danmark spillede fantastisk. Jeg troede, vi kunne tage sejren, men det lykkedes ikke.