Det vil nok krible en smule i maven på de fleste, hvis man skulle springe ud med faldskærm fra over tre kilometers højde.
Men sådan er det ikke for 34-årige Dennis Ohlsen. Han har nemlig gjort det over 1.000 gange.
Udover at være tidligere udsendt i Afghanistan, tidligere basejumper og nuværende erhvervsklatrer, repræsenterer han nemlig de rød-hvide-farver rundt omkring i verden til verdensmesterskaber som faldskærmsudspringer i disciplinen Wingsuit.
Nogle vil nok kalde ham en vovehals, men Dennis Ohlsen udlever bare sine drømme.
- Siden 2010 har jeg kunnet flyve som en fugl, og jeg gider bare ikke spilde mit liv, siger Dennis Ohlsen.
Flere 1000 spring mod afgrunden
De flestes puls vil nok stige bare ved tanken om et frit fald på flere kilometer.
Og pulsen steg da også i begyndelsen, da Dennis Ohlsen hopppede ud fra flyvemaskiner og fløj flere minutter i luften mod jorden.
- Jeg tænker egentlig ikke så meget over det længere. Jeg har jo mange 1000 spring, så jeg er egentlig bare meget fokuseret.
- Man vænner sig til det, ikke?
Derfor får han heller ikke dødsangst af at kigge ned og springe mod afgrunden.
Faktisk er han mere afslappet, når han sidder i flyveren end i mange andre situationer.
- Jeg har fået et smart sportsur, hvor jeg kan se, at min puls er lavere, når jeg springer, end når jeg er på arbejde, siger han.
Tidligere i livet har han dog leget mere med ilden, end han gør nu. Her basejumpede han. Og det er meget farligere en wingsuiting. I stedet for at springe ud fra fly, hopper man ud fra bjerge og klipper, men den dristige disciplin kørte han død i, fastslår han.
- Jeg tog mit sidste basespring i 2019, efter min ældste datter blev født. Det er ikke værd at sætte sit liv på spil for noget, som man virkelig ikke brænder eller føler for længere.
- Nu springer jeg kun fra fly, som er markant mere sikkert end at springe fra et bjerg, siger han.
Ambitioner om VM-medaljer
Selvom Dennis Ohlsen begyndte at springe ud fra bjerge og klipper i 2010, kom han først på landsholdet i 2019 i disciplinen wingsuit.
Siden har han repræsenteret Danmark ved adskillige lejligheder og har vundet 17 medaljer ved store internationale konkurrencer.
I 2021 var han for første gang med til VM, hvor han blev nummer ni, hvilket var det bedste danske resultat nogensinde i disciplinen.
Året efter gik han så efter en topplacering, men her var der ikke de optimale omstændigheder.
- Jeg blev mega syg i ugen op til. Det var sygt ærgerligt.
- Jeg tabte cirka otte kilo, og når du har en vingedragt, der er skræddersyet til dig, så flyver din dragt helt anderledes.
Han fik en placering som nummer 13 til VM sidste år. Det var det andet bedste, danske resultat nogensinde i disciplinen.
Tredje gang er lykkens gang, og i år har han derfor ændret sine træningsmetoder, nørdet data og strikket alting anderledes sammen, og så må det briste eller bære.
- Det kan være, at jeg smider det hele væk, men det kan også være, at det virker.
- Jeg kan ikke bare bruge et år mere på at komme i top-10. Jeg vil gerne hente en VM-medalje til Danmark, siger han.