DIF-direktør efter nye udmeldinger: De store sportsgrene er virkelig hårdt ramt

DIF-direktør forventer ingen fodbold og håndbold før 10. maj og intet med tilskuere før 1. september.

- Det, der er meldt ud nu, er, at de store arrangementer er aflyst til og med udgangen af august for tilskuere, og der kan ikke spilles noget som helst frem til 10. maj, siger Morten Mølholm. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

De helt store sportsgrene som fodbold og håndbold har lange udsigter til at kunne spille for tilskuere.

Sådan tolker direktør Morten Mølholm i Danmarks Idrætsforbund (DIF) udmeldingen mandag aften fra statsminister Mette Frederiksen (S).

- Der har vi virkelig en hårdt ramt sektor. Det, der er meldt ud nu, er, at de store arrangementer er aflyst til og med udgangen af august for tilskuere, og der kan ikke spilles noget som helst frem til 10. maj.

- Vi er super hårdt ramt, men jeg kan ikke vurdere, om det er realistisk at spille turneringerne færdige. Men selv hvis man efter 10. maj kan spille uden tilskuere, så er der jo stor forskel på at opleve en fodboldkamp med og uden tilskuere.

- Økonomisk og sportsligt og for tilskuerne er det synd. Det er et hårdt slag for vores sektor, siger Morten Mølholm.

Meddelelsen fra statsministeren mandag var, at man forlænger lukningen af Danmark på flere områder, mens man gradvist vil iværksætte en åbning af landet.

Det vil dog stadig være reglen, at man

maksimalt
må være samlet ti mennesker samme sted frem til 10. maj, ligesom at statsminister Mette Frederiksen (S) forbyder store forsamlinger til og med udgangen af august.

Det er den udmelding, der får Morten Mølholm til at vurdere, at der ikke i hverken håndbold eller fodbold kan spilles før efter 10. maj, og at der ikke kan spilles for tilskuere som normalt før tidligst i september.

Divisionsforeningens scenarier

I fodbold lancerede

Divisionsforeningen
i slutningen af marts en plan for forskellige scenarier til afvikling af den
resterende
del af turneringen.

Det første var med start ultimo april og afslutning i slutningen af juni, og den virker urealistisk med udmeldingen mandag fra statsministeren.

Med statsministerens udmeldinger mandag aften bliver sporten - når den kan genoptages - uden tilskuere frem til og med august. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Version to skulle indledes i midten af maj og gå frem til midten af juli, mens det tredje scenarie i fodboldens plan først har start sidst i maj og varer til slutningen af juli.

I alle tre versioner er det planen også at afvikle alle

resterende
kampe i Sydbank Pokalen.

'Svært at spille håndbold med tilskuere på denne side af sommerferien'

Fredag meddelte Udvalget for Professionel Håndbold, at der seneste 20. april vil blive truffet en beslutning om, hvorvidt sæsonen i ligaerne og 1. division kan spilles til ende.

At de bliver spillet færdig med tilskuere er dog svært at forestille sig, siger Thomas Christensen, der er direktør i

Divisionsforeningen
Håndbold.

- Det ser meget, meget svært ud at spille håndbold med tilskuere på denne side af sommerferien, og håndbold uden tilskuere kan jo først blive efter 10. maj, og vi kan også først begynde at træne efter 10. maj, siger Thomas Christensen.

- Hun (Mette Frederiksen, red.) nævnte de store festivaler, og det er klart, at håndboldkampe med 3000 til 5000 tilskuere er store arrangementer på lige fod, som jeg tolker det.

- Men om det også lige gælder for 500 eller 1000 ved vi ikke præcist endnu, men det er et væsentligt element, hvis det ikke kan blive med tilskuere, siger Thomas Christensen.

Divisionsforeningen
Håndbold har tidligere nævnt 30. juni som bagkant i forhold til at spille sæsonen færdig i ligaen.

Århus Håndbold-træner Erik Veje Rasmussen har for nylig meldt ud, at han mener, at man bør afblæse sæsonen.

/ritzau/