DIF om ny idrætspolitisk aftale: Bedre end frygtet

Kulturministeren præsenterede tirsdag aften historisk idrætspolitisk aftale. Danmarks Idrætsforbund havde frygtet et værre resultat.

Danmark kan se frem til at få flere store begivenheder som f.eks. VM i halvmaraton. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

En ny idrætspolitisk aftale skal blandt andet sikre flere penge til at bekæmpe doping, skaffe flere store idrætsbegivenheder til Danmark og sikre det fremtidige talentarbejde i dansk idræt.

Pengene til disse fokusområder bliver blandt andet taget fra Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark, DGI og ikke mindst hestesporten, som skal bidrage med adskillige millioner over de kommende 4 år.

Formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard forklarer, at DIF alene skal betale 3 millioner kroner om året de kommende 4 år.

-Det er betydeligt bedre, end jeg havde frygtet. Klart, klart bedre end det, der på et tidspunkt var lagt op til, siger Niels Nygaard til DR Sporten.

- Vi er selvfølgelig lidt kede af, at vi skal aflevere 3 millioner kroner om året, men til gengæld har vi fået gjort Sport Event Danmark permanent, vi har fået styrket antidopingarbejdet, vi har fået lavet en talentudviklingspulje, og det er jo en masse gode formål, der også styrker vores idrætsarbejde, siger han.

Idrættens minister, kulturminister Marianne Jelved, var ganske godt tilfreds med den nye aftale.

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes at lave en bred aftale. Det er alle tiders for idrætten, at de institutioner, vi har bygget op igennem de seneste år ved, hvad de har at arbejde med de kommende år, siger Marianne Jelved til DR Sporten.

Alle Folketingets partier står bag aftalen, der altså sikrer en fast bevilling til institutioner som Antidoping Danmark, Idrættens Analyse Institut og Sport Event Danmark, der har som opgave at trække de store sportsbegivenheder til Danmark. Senest VM i halvmaraton i København.

30 millioner til talenter

Der bliver blandt andet også oprettet en særlig talentudviklingspulje, som mange af specialforbundene har ønsket. Der sættes 30 millioner kroner af til talentarbejdet de kommende 4 år.

- Det er det elitearbejdet på sigt skal leve af. Det er ikke nok, at vi på den korte bane gør det godt i Rio. Hvis vi også skal gøre det godt om 6-8-10, så skal frøene sås nu, og det vil den pulje være medvirkende til, at det kommer til at ske, lyder det til slut fra DIF-formand Niels Nygaard.

Facebook
Twitter