DIN CL-AFTEN En blå djævel og Zlatan spiller hovedrollerne

DR Sportens Marco de los Reyes peger på tre ting, du især skal holde øje med i aften.

Eden Hazard og Zlatan Ibrahimovic er mere end nogen andre dem, der vil være i fokus i aftenens 1/8-finale mellem Chelsea og Paris Saint-Germain.

UEFA har igen i denne sæson spredt 1/8-finalerne i Champions League udover fire dage, og i aften spilles de to første.

Den ene af dem er en af rundens mest interessante kampe; nemlig opgøret mellem Paris Saint-Germain og Chelsea. Det andet opgør er Shakhtar Donetsk-Bayern München.

På alle Champions League-kampdage udpeger jeg tre emner, som især bliver spændende at følge om aftenen, og i dag har jeg naturligvis først og fremmest fokus på det førstnævnte opgør, som er en gentagelse af en sidste sæsons kvartfinaler.

Her endte den første kamp med en fransk 3-1-sejr, hvorefter London-klubben hjemme vandt 2-0 og sikrede sig avancement.

1. Eden Hazard er bedre nogensinde

Selv om Chelsea har mange gode spillere, er der alligevel specielt en, jeg gerne vil fremhæve forud for aftenens kamp, og det er belgieren Eden Hazard.

Som en del af "de røde djævle", som det belgiske landshold kaldes, var han med til at nå kvartfinalerne ved VM i fjor. Men her ramte han ikke sit topniveau, men det har han i denne sæson gjort adskillige gange i Chelsea-trøjen.

Den 24-årige belgier kom til The Blues fra Lille i sommeren 2012, og jeg vurderer, at han i de kommende måneder for alvor kan "springe ud" som en af verdens bedste spillere. Og det kan bestemt ikke udelukkes, at han i tilfælde af, at Chelsea vinder Champions League, kan blande sig i kampen om Ballon d'Or, guldbolden som går til årets bedste spiller i verden.

Eden Hazard har netop forlænget sin kontrakt med Chelsea frem til 2020.

Chelsea-angriberen Diego Costa ser i øvrigt ud til at være med i startopstillingen igen, efter han i sidste måned fik tre spilledages karantæne for at stemple Liverpools Emre Can. Hans kampform er derfor næppe den bedste, men Eden Hazard ved præcis, hvordan han skal spilles. Og det er ikke mindst i den rolle, jeg har store forventninger til den "blå djævel".

2. Zlatan Ibrahimovic på toppen

Selv om Paris Saint-Germain er en storklub med mange store navne, kan man ikke komme uden om, at det er Zlatan Ibrahimovic, som er holdets i særklasse vigtigste spiller.

Zlatan Ibrahimovic kan alene score de mål, der sikrer den franske klub en sejr i aften, men han får det svært i kamp mod Chelseas stærke forsvarsspillere, og der er udsigt til mange hårde dueller mand mod mand.

Den store svensker er blevet 33 år, men han er fortsat på toppen af sin karriere. Til gengæld fremstår Paris-mandskabet ikke helt så stærkt, som da det i efteråret vandt 3-1 over FC Barcelona i gruppespillet.

Eden Hazard har netop forlænget sin kontrakt med Chelsea frem til 2020.

Da Chelsea i fjor vandt 2-0 over Paris Saint-Germain og gik videre til semifinalerne i mesterligaen, var Zlatan Ibrahimovic skadet. Havde han ikke været det, tror jeg ikke, pariserne var blevet slået ud.

Paris Saint-Germain-Chelsea vises direkte på TV3+ klokken 20.45

Min vurdering

PSG-sejr: 30 procent. Uafgjort: 40 procent. Chelsea-sejr: 30 procent.

3. Luiz Adriano mod Manuel Neuer

Bayern München er storfavorit til at gå videre fra opgøret mod den ukrainske klub Shakhtar Donetsk, og forskellen på de to klubber er så markant, at der er store muligheder for en tysk sejr allerede i det første opgør, der spilles i Ukraine.

Shakhtar Donetsk spiller på grund af borgerkrigen i landet ikke hjemme på Donbass Arena i Donetsk, men i Lviv. Tilmed holder den ukrainske liga fortsat vinterpause, hvilket ikke er optimalt for Luiz Adriano og Co. forud for aftenens opgør.

Netop Luiz Adriano vil tiltrække sig meget opmærksomhed i aften, idet han som turneringens topscorer med ni mål er den med de største chancer for at score på Manuel Neuer. Det er dog ikke let at gøre. Den tyske keeper har status som verdens p.t. allerbedste målmand og er reelt favorit til at vinde "kampen i kampen".

Shakhtar Donetsk-Bayern München vises direkte på TV3 Sport1

Min vurdering

Shaktar-sejr: 15 procent. Uafgjort: 35 procent. Bayern-sejr: 50 procent.

Eden Hazard har netop forlænget sin kontrakt med Chelsea frem til 2020.

Hvad ser du frem til i aften? Har du blot en kommentar? Så skriv herunder!

FacebookTwitter